• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Huğlu Mahallesindeki evler yangın tüpleriyle donatıldı
13 Ocak 2018 Cumartesi 17:21

Huğlu Mahallesindeki evler yangın tüpleriyle donatıldı

Konya'nın Beyşehir ilçesi Huğlu Mahallesi'nde hayata geçirilen, "Evimiz ve geleceğimiz yanmasın" isimli proje kapsamında, evler muhtemel yangınlara karşı yangın tüpleriyle donatıldı.

Konya'nın Beyşehir ilçesi Huğlu Mahallesi'nde hayata geçirilen, "Evimiz ve geleceğimiz yanmasın" isimli proje kapsamında, evler muhtemel yangınlara karşı yangın tüpleriyle donatıldı, ev kadınlarına bu tüplerin kullanımı, yangın ve yangından korunma hakkında eğitim verildi.

Huğlu Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile Beyşehir Belediyesi ve Huğlu'da faaliyet gösteren firmaların da destek verdiği proje kapsamında, yerleşim merkezinde yaşayan ev kadınlarına yangın ve yangından korunma eğitimi verildi. Eğitimin ardından katılımcılara yangın tüplerinin evlerde kullanımı da tatbiki olarak gösterildi.

- Tatbikatta ev hanımlarına tam not -

Huğlu Düğün Salonu'nda düzenlenen eğitim programına yerleşim merkezinde yaşayan ev kadınlarının yanı sıra, Selçuk Üniversitesi Huğlu Meslek Yüksekokulu ile liselerde öğrenim gören bazı öğrenciler de katıldı. Eğitim seminerindeki sunumlarda ev kadınları ve katılımcılara evlerde yangın tüpü bulundurulmasının önemine vurgu yapılarak, yangın ve yangından korunma hakkında bilgiler verdi, yöneltilen sorular cevaplandırıldı. Ardından, eğitim verilen ev kadınları ve katılımcılar, gerçekleştirilen tatbikatla yangın tüpleriyle alevlere nasıl müdahale edileceğinin uygulamalı olarak eğitimini de aldı. Yangın tüplerini kullanan ev kadınları, kısa süre içerisinde alevleri söndürerek eğitim faaliyetinden tam not olmayı başardı. Ev kadınlara program sonunda yangın tüpleri verildi.

- Taşra mahallesinde Türkiye'ye örnek olacak proje -

Huğlu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nail Gökhaba, Huğlu Mahallesi olarak Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen çok önemsedikleri bir projeye imza attıklarını söyledi. Dernek tarafından, ev, orman ve işyeri yangınlarına dikkat çekmek, yerleşim merkezinde yangın kültürü oluşturmak ve olası yangınlara erken müdahale yetisi kazandırmak için "Evlerimiz ve geleceğimiz yanmasın" isimli projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Gökhaba, proje çerçevesinde yerleşimde yaşayan 400'ün üzerinde mahalle sakininin evlerine yangın söndürme tüpü almaya karar verdiğini ve dernek aracılığıyla bu tüplerden temin edildiğini kaydetti.

- İtfaiyeci muhtarının annesinin evinde çıkan yangın, projenin doğuşuna vesile oldu -

Projenin doğuşu ile ilgili olarak bilgiler veren, aynı zamanda yerleşim merkezinde itfaiyeci olarak da görev yapan Huğlu Mahallesi Muhtarı Mehmet Harman da, bir yıl önce Huğlu'da bir evin mutfağında çıkan yangının ardından böyle bir projeyi hayata geçirebilmek için harekete geçtiklerini anlattı. İtfaiyeci olarak aldıkları ihbar üzerine belirtilen adrese söz konusu yangına müdahale etmek üzere gittiklerinde yangının annesine ait evin mutfağında çıkmış olduğunu gördüğünü anlatan Harman, "Komşularımız tarafından yapılan ilk müdahale esnasında, kızgın yağın üzerine su atılmasıyla birlikte mutfağımızdaki yangının daha büyük çaplı bir hale gelmesi durumunu yaşadık. Bugünkü eğitimde yangınlara ilk müdahale edilirken yapılan yanlışlar arasında bu konu da anlatıldı. Bu olayın ardından dernek başkanımız ve üyelerimizle, mahalle sakinlerimizle biraraya gelerek, istişare ederek böyle bir projenin hayata geçirilmesi doğrultusunda adımlarımızı attık" dedi.

Huğlu Mahallesindeki evler yangın tüpleriyle donatıldı

Huğlu Mahallesindeki evler yangın tüpleriyle donatıldı

Huğlu Mahallesindeki evler yangın tüpleriyle donatıldı

İHA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA