• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HSYK seçiminde flaş gelişme
08 Ekim 2010 Cuma 12:09

HSYK seçiminde flaş gelişme

HSYK üye seçiminde kesina day listeleri bugün yayımlandı...
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üye seçimi için kesin aday listeleri, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kararda, HSYK üye seçimi kesin aday listelerinin ilanı için yapılançalışmaların tamamlandığı belirtildi. Aday listesinde 167 adli yargıhakim ve savcısı ile 34 idari yargı hakim ve savcısı yer alıyor.

Geçici aday ilan tarihinden sonra, Kahramanmaraş Hakimi Salman Tan,İzmir Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç, Üsküdar Hakimi Mustafa Özçelik,Adana Hakimi Murat Demirel, Kayseri Hakimi Ali Akın'ın Yüksek SeçimKurulu Başkanlığına yaptıkları adaylıktan çekilme başvurularının kabuledildiği kaydedildi.

SEÇİM TAKVİMİNE GÖRE SÜREÇ

8 Ekim Cuma: Adli ve idari yargı hakim ve savcı seçmen listeleri askıdan indirilecek, seçmen listelerine yapılacak itirazların son günü.Adaylıkları kesinleşenlerin soyad alfabe sırasına göre oy pusulasındakiyerlerinin belirlenmesi ve YSK web sitesinde öz geçmişlerinin bu sırayagöre yayımlanmasına başlanacak.

9 Ekim Cumartesi: Seçmen listelerine yapılacak itirazların il seçimkurulunca incelenmesine başlanacak. Oy pusulalarının basımına ve ilseçim kurullarına gönderilmesine başlanacak.

10 Ekim Pazar: Seçmen listesine yapılacak itirazların incelenmesinin son günü, seçmen listeleri il seçim kurullarınca kesinleştirilecek.

11 Ekim Pazartesi: Adli ve idari yargı olarak ayrı ayrı sandık kurulları oluşturulacak.

12 Ekim Salı: Kesinleşen seçmen listelerinin il seçim kurulunca sandık seçmen listesi olarak çoğaltılmasına başlanacak.

13 Ekim Çarşamba: Kesinleşen seçmen listelerinin il seçim kuruluncasandık seçmen listesi olarak çoğaltılması işlemi tamamlanacak.

16 Ekim Cumartesi : İl seçim kurulu başkanlarınca, seçimlerde görevalacak sandık kurulu başkanlarına eğitim verilmesi, araç ve gereçleriiçeren malzeme torbalarının sandık kurulu başkanlarına teslimi ve göreve hazır duruma getirilmeleri sağlanacak.    

17 Ekim Pazar: Oy verme işlemi yapılacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA