• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HSYK bildirisine Ak Partiden ilk tepki
26 Aralık 2013 Perşembe 21:55

HSYK bildirisine Ak Parti'den ilk tepki

Mustafa Şentop, HSYK'nın bildirisine zehir zemberek bir açıklama yaptı.
HSYK'nın bildirisine ilişkin konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop:
Türkiye bu süreçleri 28 Şubat'ta yaşamıştı. Burda sayın savcı olayı çok iyi izah etti. Savcılar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı adına iş ve işlem yapıyor fakat ordaki savcı arkadaş kimsenin bilgisi olmadan iş yapıyor. Şimdi bu arkadaş kendisi adına mı? yoksa savcılık adınamı iş yapıyor. Burada işlemin usule uygun yürütülmediği ortada. 2012'de yayınlanan genelgeye göre savcının başsavcıya bilgi vermeden hareket etmesi uygun değil.
 
- HSYK'da aslında dün hazırladığı bildiriyi bugün yayınlıyor. Sadece 13 üye korsan bildiri yayınladı. Eskiden asker adına bildiri yayımlanırdı, şimdi HSYK yayınlıyor. siyasi sonuç almak için savcılığın ve hakimliğin gücünü istismar etmeyelim. Burada 22 üyesi olan HSYK'da sadece 13 kişinin imzaladığı bildiriyi yayınlıyorlar. bunların böyle bir bildiri yayınlama hakkı yok, şahıslar biz 13 üyeyiz deyip böyle bir açıklama yapabilir ama HSYK adına bir bildiri yayınlayamaz, bu bir suç teşkil eder. Bunu önceden Askeri organlar yapardı şimdi HSYK yapmaya başladı.
 
'HSYK'NIN AÇIKLAMASI HUKUKİ DEĞİL SİYASİ BİR AÇIKLAMA'
AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Osman Can HSYK bildirisiyle ilgili açıklama yaptı.
 
Habertürk televizyonuna telefonla bağlanan Osman Can şu ifadeleri kullandı; 
'HSYK'nın açıklamasının içindeki kodlara baktınız zaman oldukça sorunlu kodlar yeralıyor. Geleneksel yargı kültürü birebir transfer ediliyor ve sanki yeni bir yargı kültürü üretilmemiş gibi sanki bir değişiklilik yapılmamış gibi eski şablonlar alınıyor ve HSYK açıklamasının içerisine konuluyor. Bu bir sıkıntıya işarettir ve hatırlarsanız HSYK daha önce de bu 2010'daki değişikliliklerden önce de politik bir taraf olmanın adına açıklamalar yaparken bu açıklamları her zaman anayasanın başlanagıcında yer alan ifadeleri kendince doğru buluduğu bir kompleks içerisinde yerleştirmek suretiyle anayasa ve hukuka uygun davrandığı izlenimi yaratmak suretiyle politik bir süreç yürütmeye çalışıyor ve politik bir sonuca ulaşmaya çalıyor. Demokratik bir sistem içerisinde anakurma mekanizmaları yargı değildir. Demokratik bir siyasetin demokratik yöntemlerle ve çoğulcu yöntemlerle işleyebilir olması ve demokrasinin yine siyaset kurumuna yüklediği yükümlülüklerin yerine getirilmesidir. Burada siyasal bir hareketlilik vardır. Açıklamalardan da bunu görüyoruz. HSYK siyasi bir açıklama yapmak suretiyle işi siyasi bir kulvarda görünmez hale getiriyor işi hukukun arkasına anayasanın başlangıç kısmını bazı maddeleri sıralamak suretiyle görüntüdeki hukukun arkasına saklamaya çalışıyor.'
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA