• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hrant Dink davasında tahliye kararı
19 Nisan 2016 Salı 23:14

Hrant Dink davasında tahliye kararı

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada mahkeme Emniyet Amiri Özkan Mumcu polis memuru Muhittin Zenit'in tahliyesine karar verirken, Ali Fuat Yılmazer, Ercan Demir ve Ramazan Akyürek'in tahliye taleplerini reddetti.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin sabah saatlerinden itibaren görülen duruşmada mahkeme taleplere ilişkin ara kararını açıkladı. Mahkeme, Emniyet Amiri Özkan Mumcu ve polis memuru Muhittin Zenit'in dosyaya iddianamenin kabulünden sonra giren bilgi ve belgeleri dikkate alarak tutuklu kaldıkları süre ve ileride suç vasfının değişmesi ihtimaline dayanarak, adli kontrol yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak tahliyelerine karar verdi.

Sanık avukatlarının reddi hakim talebini önce kendilerinin değerlendireceklerini hükmeden mahkeme, bu taleplere ret kararı vermeleri halinde taraf avukatlarının üst mahkemeye itiraz edebileceklerini bildirdi. Mahkeme, tutuklu sanıklar Al i Fuat Yılmazer, Ercan Demir ve Ramazan Akyürek'in üzerlerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumunu dikkate alarak tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
Firari sanıklar Coşkun Çakar ve Ahmet İskender hakkındaki yakalamama kararlarının sonucunun beklenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı 24, 25, 26 Mayıs tarihlerinde görülmek üzere ertelendi. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA