• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HKS üçüncü mezunlarını verdi
12 Nisan 2012 Perşembe 15:40

HKS üçüncü mezunlarını verdi

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 3. Hizmet Kalite Standartları (HKS) Okulu öğrencileri mezun oldu.
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 3. Hizmet Kalite Standartları (HKS) Okulu öğrencileri mezun oldu. Okulda, Konya grubunun ''Kalite Çalışanlarının Standardizasyonu'' konulu projesi 1. oldu.
Antalya'da 3'üncüsü düzenlenen HKS Okulu'na 81 ilden İl Performans ve Kalite Koordinatörlükleri, Kamu Hastaneleri, Ağız Diş Sağlığı Merkezleri ve Üniversite Hastanelerinden sağlık yöneticileri, kalite yönetim direktörleri, bölüm kalite sorumluları, sağlık çalışanları ve akademisyenler olmak üzere 450 kişi katıldı.
    
Hizmet Kalite Standartları farkındalığını ve nitelikli insan gücü kapasitesini artırmak, HKS uygulamalarında rehberlik yapmak amacıyla düzenlenen ve 5 gün süren okulda Bakanlık eğitimcileri tarafından hastanelerde hizmet kalitesinin artırılması ve hasta çalışan güvenliği uygulamalarının hayata geçirilmesini esas alan 27 konuda eğitim verildi.
    
Okul kapsamında düzenlenen ''Fikir Ağacı'', ''Kürsü Sizin Yarışması'' ve ''HKS Okulu Anı Defteri'' uygulamalarıyla katılımcıların kalite, hasta ve çalışan güvenliği konularında duygu ve düşüncelerini dile getirmeleri, ayrıca ''Güne Başlarken'' oturumları ile de okula aktif katılımları sağlandı. Okulda, ''Kürsü Sizin Yarışması'nda, Konya İl Sağlık Müdürlüğü Performans ve Kalite Koordinatörlüğü'nden katılan Mustafa Güneş'in başkanlığında yer alan ''Güneş Grubu'' hazırladığı ''Kalite Çalışanlarının Standardizasyonu'' konulu projesiyle 1. oldu.
    
HKS Okulu katılımcılarına çalışmalarını sunan ve katılımcılar tarafından yapılan oylama ile en yüksek oyu alan Güneş Grubu, ''HKS Uzaktan Eğitim Sistemi''nin ilk öğrencileri olmaya hak kazandı.  Okul sonunda tüm katılımcılara ''HKS Okulu Katılım Belgesi'' verilirken, sınavda başarılı olan katılımcılara da ''HKS Okulu Başarı Belgesi'' verilecek.   AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA