• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hizmet bayrağını siz devralacaksınız
21 Aralık 2012 Cuma 15:53

'Hizmet bayrağını siz devralacaksınız'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İstanbuldaki çeşitli üniversitelerde öğrenim gören Konyalı öğrencilerle bir araya geldi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in yanı sıra; AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Ilgın Belediye Başkanı H. İbrahim Oral, Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Atilla Şirin, Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Murat Koru ile İstanbul’daki farklı üniversitelerde okuyan Konyalı öğrenciler katıldı.
Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Murat Koru, Konyalı gençler olarak Konya’dan uzakta bir araya gelebilmenin çok önemli olduğunu belirterek, gerçekleştirdikleri gençlik çalışmaları hakkında bilgi verdi.
AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, gençlere çeşitli tavsiyelerde bulunarak, “İçimizdeki beyazlıkların, güzelliklerin, erdemlerin galip gelmesi için onları hep besleyelim.
Konya duruşunu, vakarını burada ortaya koyuyorsunuz. Bunu hakkıyla temsil ettiğinize şahidim. Toplantı nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Gençlik Meclisi’ne teşekkür ederim” dedi.
"HİZMET BAYRAĞINI SİZ DEVRALACAKSINIZ"
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, İstanbul’da Konya buluşmalarının artık bir gelenek haline geldiğini belirterek, katılan herkese teşekkür etti. Konyalı öğrencilerin gelecekte hizmet bayrağını devralacaklarını vurgulayan Başkan Akyürek, “Ülkemizin koyduğu yeni hedeflere ulaşma konusunda bayrağı sizler taşıyacaksınız. Bizler Türkiye’nin 2023’te dünyanın en güçlü 10 ülkesi arasına ülkemizi taşımaya çalışıyoruz. Sizler de Başbakanımızın koyduğu hedefle Türkiye’yi 2071 hedefine taşıyacaksınız. Bu hedef doğrultusunda Türkiye’yi lider ülke yapacaksınız. Hedefinizi büyük tutarak yürümenizi tavsiye ediyorum” dedi.
"HEDEFLERİNİZDEN UZAKLAŞMAYIN"
Şeb-i Arus’ta Konya’nın dünyayı ağırladığını kaydeden Başkan Akyürek, Konya’nın geldiği noktanın hizmet edildiğinde nereye ulaşılacağını gösterdiğini söyledi. Gençlere mutlaka öğrenci topluluklarında, vakıf ve derneklerde sorumluluk almayı tavsiye eden Başkan Akyürek, şöyle devam etti: “Sakın hedeflerden uzaklaşmayın. Tembellikten, miskinlikten, korkaklıktan Allah’a sığının. Azimli ve hazımlı olun. Azimli olmayan başarılı olamaz. Hazımlı olmayan toplumsal yapıyı oluşturamaz. İnsanlığa en büyük yardım ülkemizi lider ülke yapmaktır ve nerede kanayan bir yara varsa, oraya güçlü bir devlet olarak el uzatmaktır.”
Başkan Akyürek konuşmasının ardından öğrencilerle bir süre sohbet etti.
KONYALILAR DERNEĞİ VE KONYALILAR VAKFI’NI ZİYARET
Programdan önce Türkiye Belediyeler Birliği’nin Encümen Toplantısı’na katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, programın ardından İstanbul Konyalılar Vakfı Başkanı Oktay Özaydın, Konyalılar Derneği Başkanı Hasan Eskil, dernek üyeleri ve Konyalılarla bir araya geldi. Başkan Akyürek, burada da Konya’da yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA