• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hizbullah: Türkiyeyi selamlıyoruz
01 Haziran 2010 Salı 17:48

Hizbullah: Türkiye'yi selamlıyoruz

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, İsrail'in kanlı eylemine ilişkin resmi bir açıklama yaptı.
İşte Hizbullah'ın o açıklaması:

Özgürlük Filosu’ndaki Filistin dostlarına karşı İsrail’in işlediği terör cinayeti hakkında Hizbullah aşağıdaki açıklamayı yayınladı:

Hizbullah, Gazze halkına insani yardım götüren masum sivillere karşı işgal kuvvetlerinin işlediği menfur terör cinayetini kınamaktadır. Bu cinayet, kötülük temayülünün Siyonist ruhunda kök saldığına dair yeni bir kanıttır. Dinleri ve ırkları ne olursa olsun, Siyonist teröre karşı hakkın yanında duran herkes bu kötülüğün hedefindedir.

Bu menfur cinayet Siyonist liderlerini kontrol altına alan güç küstahlığının somutlaşmış halidir. Son yıllarda gitgide artan sınırsız batı desteği ve Siyonist anarşi karşısında yanlış siyasetler belirleyen Arap rejimleri sayesinde Siyonistlerin güç küstahlığı artmıştır.

Can kaybına sebep olacak şekilde sivilleri hedef almak, haydut devleti kuran askerlerin düşünce yapısına dayanan bir İsrail siyasetidir. Bu siyaset, işgal devleti kurulmadan önce başlamış, tarihin çeşitli dönüm noktalarında kendini göstermiştir.

Bu cinayetin dünyadaki bütün güçlerin haydut Siyonist devletle ilişkilerinde bir kırılma noktası olması gerektiğini düşünüyoruz. Uluslar arası kuruluşlar zaten sarsılmış olan güvenirliğini ispat etmek için tarihi bir sınav veriyor. Siyonist devletin ardı arkası kesilmeyen cinayetlerine karşı aslî görevini yerine getirmekle yükümlüler. Kırktan fazla ülkeye mensup aktivistleri hedef almak Siyonistlerin son suçu olmayacaktır; uluslar arası mekanizmalar Siyonistleri yeni suçlar işlemekten alıkoymalı, Özgürlük Filosu’na saldırı emrini veren liderler hakkında takip başlatılmalı, sorumluların savaş suçlusu olarak ve insanlığa karşı cinayet suçundan yargılanmalıdır.

Dünyanın bütün devletleri Siyonist suça karşı sessizliği bozmalı, insan haklarını savunan ve zulmü reddeden ilkelerine binaen fiili girişimlerde bulunarak; Siyonistlerle bütün ilişkilerini kesmeli, dayanışmacıların hedef alınmasında tek sorumlunun işgal devleti olduğunu ifade etmelidir.

Hizbullah, Arap ve Müslüman liderlerin -bir kere bile olsa- halklarının kendilerinden beklediği tavrı sergilemeleri gerektiğini düşünüyor. Kanlı tablonun önünde kınama ifadeleri artık yetersiz. Siyonistlerle bütün ilişkileri kesip, Gazze ve Batı Şeria’daki ablukanın kalkması için aktif bir strateji belirlemeli, toprağını özgürleştirmeleri ve lanetli işgal kabusundan kurtulmaları yolunda Filistin halkı için tüm yardım imkanlarını seferber etmelidir.

Menfur cinayette ölenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. O aileleri kutluyor, bu zor günlerde yanlarında olduğumuzu hatırlatıyoruz. Siyonist düşmana karşı Filistin halkının yanında duran Türk halkını saygıyla selamlıyor, ayrıca gitgide artan Siyonist kibire karşı duruşundan dolayı Türkiye hükümetine takdirlerimizi arz ediyoruz.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA