• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hizbullah milisleriyle savaşıyoruz
29 Mayıs 2013 Çarşamba 11:46

Hizbullah milisleriyle savaşıyoruz

İslam Tugayı medya sorumlusu Muhammed, son zamanlarda Şam'ın Haresta, Dareya ve Seyide Zeynep bölgesinde rejim güçleriyle değil, Hizbullah milisleriyle savaştıklarını söyledi.
Suriye'nin başkenti Şam'daki İslam Sancağı Tugayı'nın medya sorumlusu Mahir Muhammed, AA muhabirine internet üzerinden yaptığı açıklamada,  "Son zamanlarda Şam'ın Haresta, Dareya ve Seyide Zeynep bölgesinde rejim güçleriyle değil, Hizbullah milisleriyle savaşıyoruz" dedi.
Muhammed, Hizbullah milislerinin başkent Şam'ın yanı sıra Humus'un Kusayr kasabası, Halep ve Dera'nın Busru Şam bölgesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerine karşı savaştığını vurguladı.
Suriye ordusundan 15 bin askerin ayrılmasına yardımcı olduk
İslam Sancağı Tugayı olarak, olayların başladığı Mart 2011 yıllından bu yana aralarında Alevi ve Hristiyanların da bulunduğu 15 bin askerin Suriye ordusundan ayrılmasına yardımcı olduklarını belirten Muhammed, "Ordudan ayırlmak isteyenlere yardım etmek için Şam'ın Doğu Guta bölgesinde büro açtık. Bu kişiler, genellikle ordudan ayrılmış olan arkadaşları veya aileleri vasıtasıyla bize ulaşıyor. Biz de büyük bir gizlilik içerisinde onların ayrılmalarına yardımcı oluyoruz" şeklinde konuştu.
Haftada yaklaşık 500 civarında askerin Esed birliklerinden çeşitli vesilelerle ayrılmasında rol oynadıklarını kaydeden Muhammed, "Silahlı muhalifler, Esed birliklerine saldırmadan önce askerlere ayrılma anonsu yapıyor. Ayrılmak isteyen askerlere her konuda yardımcı oluyoruz" ifadesini kullandı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA