• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hırsızlık zanlısı 7 kişi tutuklandı
31 Aralık 2010 Cuma 12:43

Hırsızlık zanlısı 7 kişi tutuklandı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde iki ayrı hırsızlık olayına karıştıkları iddia edilen 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Konya'nın Beyşehir ilçesinde iki ayrı hırsızlık olayına karıştıkları iddia edilen 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir'de önceki gün Hamidiye Mahallesi'nde 2, Hacıakif ve Bahçelievler Mahallelerinde 1'er olmak üzere park halindeki 4 kamyonun aküleri yerinden sökülerek çalındı. Akü hırsızlığının ardından şüphelileri yakalamak için harekete geçen Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın faili olduğu iddia edilen İ.K. (17), Y.B. (18) ve İ.E.Y.'yi (20) gözaltına aldı. Kayıp akülerden birinin satıldığını belirleyen polis, 3 aküyü de saklandığı yerde ele geçirdi. Satıldığı belirlenen akü de bulunurken, çalınan aküler kamyon sahiplerine teslim edildi. Akü hırsızlığı olayının ortaya çıkarılmasının ardından gözaltına alınan 3 şüphelinin yapılan sorgulamalarında suçlarını itiraf ettikleri öğrenildi. İ.E.Y.'nin vatani görevini yaptığı ve izinli olarak Beyşehir'e geldiği öğrenilirken, şüphelilerden İ.K.'nin çivi fabrikasında meydana gelen hırsızlık olayına da karıştığı iddia edildi.

Şüpheli İ.K.'nin verdiği ifade doğrultusunda harekete geçen polis ekipleri, G.G. (23), M.B. (17) ve E.C.'yi de (21) gözaltına aldı. Çivi fabrikasında bulunan çivi makinelerinin piyasa değeri 15 bin lira olan motorlarını sökerek piyasaya sattıkları iddia edilen şüpheliler, akü hırsızlığının failleriyle birlikte "hırsızlık" suçlamasıyla Beyşehir Adliyesi'ne sevk edildi. Beyşehir Cumhuriyet Savcılığı'nda şüphelilerin verdiği ifade doğrultusunda M.T. (15) de daha sonra akü hırsızlığı suçlamasıyla polis tarafından gözaltına alınarak adli makamlara çıkarıldı. Her iki hırsızlık olayından nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüpheli sayısı 7'ye ulaşırken, çıkan tutuklama kararının ardından zanlılar Beyşehir Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA