• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hırsız, arkadaşının evini de soymuş
29 Aralık 2013 Pazar 14:28

Hırsız, arkadaşının evini de soymuş

Konya polisi, arkadaşının evini soyan şahıs ile soyduğu iş yerinde işe başlayan şüphelinin de aralarında bulunduğu 4 hırsızı yakaladı.
Konya polisi, arkadaşının evini soyan şahıs ile soyduğu iş yerinde işe başlayan şüphelinin de aralarında bulunduğu 4 hırsızı yakaladı. 
Edinilen bilgiye göre, Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kente meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili çalışma yaptı. Polis yaptığı çalışmalarda merkez Meram ilçesinde girdiği apartmanlardan 5 çift ayakkabı çalan şüpheli Cemil K'yi (27), akşam saatlerinde Tatlıcak Mahallesi’nde ayakkabıları satmak isterken yakaladı. Bu kez 3 ayrı evden hırsızlık olayını araştıran polis, şüphelinin hırsızlıktan 30'a yakın kaydı olan Hüseyin K'yi belirledi. Hüseyin K'nin biri arkadaşı olmak üzere 3 evden televizyon, kamera, 2 bin 100 lira para, dizüstü bilgisayar ve ziynet eşyası çaldığı ortaya çıktı. Şüpheli polis tarafından merkez Selçuklu İlçesinde yakalandı.
 
ÖNCE HIRSIZLIK YAPTI, SONRA İŞE GİRDİ
20 gün önce merkez Selçuklu İlçesi Horozluhan Mahallesinde bir iş yerine giren şahıs cep telefonu çalarak kaçtı. Polis, hırsızlık olayıyla ilgili yaptığı çalışmada şüpheli şahsın Suriye uyruklu Ahmet Elmıraj olduğunu belirledi. Polis, şüpheli şahsı ararken, hırsızlığın yaşandığı iş yerine tekrar gittiğinde Suriye uyruklu bir şahsın çalıştığını fark etti. Şahsın kimlik bilgilerini kontrol eden polis, şahsın hırsızlığı gerçekleştiren kişi olduğunu belirleyerek gözaltına aldı. Şüphelinin ifadesinde telefonu çaldığını ancak, işe girdiği yerin aynı yer olduğunu bilmediğini söylediği öğrenildi.
Öte yandan, merkez Karatay ilçesinde bir apartmana giren Abdülkadir Y. (18), bir dairenin önünde bulunan ayakkabıyı çaldı. Apartmanın güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkan polis, hırsızlığı yapan kişinin hırsızlıktan 13 kaydının olduğu Abdülkadir Y. olduğunu tespit etti. Yapılan çalışmalar sonucu Abdülkadir Y., yakalandı.
Hırsızlık olayına karışan şüphelilerden Abdulkadir Y. ile Ahmet Elmıraj çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 2 şüpheli Cemil K. ile Hüseyin K. ise tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA