• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hikmet Çay bir konuda çok rahatsız!
14 Mart 2009 Cumartesi 13:26

Hikmet Çay bir konuda çok rahatsız!

İşte Hikmet Çay'ın başkan olduğunda yapacağı ilk icraat...

MÜSİAD Konya Şubesinde, bu hafta Cuma Toplantısında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Belediye Başkan Adayları vardı.“Konya’da Yerel Seçimler” konulu konferansa çok sayıda iş adamı, sanayici ve partili ilgi gösterdi.MÜSİAD toplantı salonunda yapılan konferansa MHP İl Başkanı Ali Yücel, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Çay, MHP Selçuklu İlçe Başkan Adayı Mustafa Sırrı Demirel, MHP Karatay İlçe Belediye Başkan Adayı İlyas Kiraz, MHP Meram belediye Başkan Adayı Durmuş Ali Açıkel ve çok sayıda partili katıldı. Adaylar “Yaklaşan Yerel Seçimler” konulu konferansta Konya’da yaşanan seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, toplantının açış konuşmasında “MÜSİAD olarak Cuma toplantılarımızı sürdürüyoruz. Geçen hafta Saadet Partisi Belediye Başkan Adaylarımızı konuk ettik. Bu hafta ise MHP’li Belediye Başkan Adaylarımızı konuk etmekten dolayı mutluyuz. Seçime kadar bu tür toplantılarımıza devam edeceğiz. 29 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerin sonuçlarının şimdiden Konya’mıza ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Selçuklu ilçesinde cazibe merkezleri oluşturacaklarını dile getiren, Mustafa Sırrı Demirel, Selçuklu’da issizliği önleme açısından ise üzerlerine düşen görevleri yapmak için mücadele edeceklerini belirtti.

İlyas Kiraz ise seçim çalışmalarını aralıksız 100 gündür sürdürdüklerini belirterek, bu çalışmalar esnasında halkı dinlediklerini ve onların istekleri doğrultusunda hazırladıkları 23 projeden bahsetti.
 
Özellikle israftan kaçınacaklarını belirten Hikmet Çay da; “İsraf haramdır sözünden yola çıkarak her türlü israftan kaçınacağız. Örneklendirmek gerekir ise benim tespit edebildiğim kadarıyla 60 reklâm pano noktası var ve bunlar belediyenin reklâmı amaçlı kullanılıyor. Bunun belediyeye maliyeti ise daha iyi anlaşılsın diye eski para ile söyleyeyim yaklaşık 2,5 trilyon. Meram belediyemizin asfalt şantiyesi yok. Bir asfalt şantiyesi kaça kuruluyor biliyor musunuz? 3 trilyon. Yani bu da demektir ki sadece bir israftan kaçınmak bile bir ilçeye asfalt şantiyesi yapmak için yeterlidir” diye konuştu

Çay, önceki belediye başkanlarının yanlışı ile doğrusu ile bu işi yaptıklarını belirterek, “Doğrularına saygımız var ve teşekkür ediyoruz. Ancak biz doğruları yermeye değil yanlışları düzeltmeye geliyoruz. Zaman değişim zamanıdır. Gelin bize güvenin değiştirelim” diyerek sözlerini noktaladı.

Durmuş Ali Açıkel, Meram’ın 285 bin nüfuslu eski bir yerleşke olup, Meram’da yapılması gereken çok iş olduğunu belirterek, “Meram’ı eski yaşanabilir haline getirmek boynumuzun borcudur” diyerek, yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu belirtti

Son olarak bir teşekkür konuşması yapan Ali Yücel, bu seçimlerin genel seçimler kadar önemli olduğunu ifade ederek, MÜSİAD Başkanı Aslan Korkmaz’a ve onun şahsında tüm yönetim kurulu üyelerine kendilerine böyle bir fırsat tanıdıkları için teşekkür etti. Başkan Korkmaz ise günün anısına Ali Yücel’e bir hediye takdim etti.

 

 

 

 

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA