• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hijyen eğitimi uyarısı
18 Şubat 2014 Salı 13:32

Hijyen eğitimi uyarısı

Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, geçen yıl yürürlüğe giren Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında 5 Temmuz 2014 tarihine kadar çalışanların bu eğitimi almaları gerektiğini hatırlattı.

Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, geçen yıl yürürlüğe giren Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında 5 Temmuz 2014 tarihine kadar çalışanların bu eğitimi almaları gerektiğini hatırlattı. 
Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan yaptığı açıklamada, başta gıda üretim ve perakende satış yerleri olmak üzere çeşitli sıhhi ve gayri sıhhi müesseselerde çalışanların yaptırmak mecburiyetinde oldukları portör muayeneleri değiştirilerek, bunun yerine hijyen eğitimi alınması gerektiğini kaydetti.
Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’nin 5 Temmuz 2013 tarihli ve 28698 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsatan Karamercan, “Yönetmelik kapsamında bulunan iş yerlerinde, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından verilen belgeye sahip olmayan kişiler çalıştırılamayacaktır. İş yeri sahipleri ve işletenleri, çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumlu tutulmuşlardır. Ayrıca, iş yeri sahipleri ve işletenleri bizzat çalışmaları durumunda bu eğitimi almaya mecburdurlar. Belgeler, kişi mesleğini icra ettiği sürece geçerli kabul edilecektir. Yönetmelik kapsamında bulunan iş yerlerinin sahipleri ve işletenleri, 5 Temmuz 2014 tarihine kadar çalışanlarının yönetmelikte belirtilen eğitimleri almalarını sağlamakla yükümlü tutulmuşlardır” dedi.
Oda üyelerini de uyaran Karamercan, “Yönetmelik kapsamındaki odamız bünyesinde faaliyet gösteren lokantalar, düğün salonları, otel ve pansiyon işkollarında faaliyet gösteren işyerlerinde çalışanların işyeri sahipleri ve işletenlerce bu eğitimleri almak üzere Halk Eğitim Merkezleri veya Mesleki Eğitim Merkezlerine bir an önce başvurmaları gerekmektedir. Konu hakkında detaylı bilgi için odamıza da müracaat edebilirler” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA