• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hiçbir güç Türkiyeyi yolundan çeviremez
01 Ocak 2014 Çarşamba 10:11

Hiçbir güç Türkiye'yi yolundan çeviremez

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Türkiye'nin yeni yılını kutlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mesajında güncel gelişmelere de yer vererek 'Siyasi istikrarı ve ekonomik güven ortamını sarsacak, demokratik hukuk devletini aşındıracak, birliğimizi ve dirliğimizi bozacak tutum ve davranışlardan kaçınmamız gerekir. Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Bu geminin her bakımdan daha güzel ve aydınlık bir geleceğe doğru yoluna devam etmesi ortak sorumluluğumuzdur' ifadelerini kullandı.

KIRIP DÖKMEYELİM

Zaman zaman görüş ayrılıkları ve sorunların yaşandığını vurgulayan Gül, 'Bu sorunları hukukun üstünlüğü, adalet, şeffaflık ve hesap verebilirlik gibi ilke ve değerlerin hakim olduğu bir toplumsal ve siyasal ortamda, birbirimizi yaralamadan, kırıp dökmeden, karşılıklı anlayış içerisinde çözmemiz gerekiyor. Esasen ülkemizde refah ve istikrarın sürekliliği bu ilkelerin gözetilmesinden geçmektedir. Bunun için reformların sürdürülmesinin önemine dikkat çekmek istiyorum' dedi.

ESKİ ALIŞKANLIKLARI BIRAKALIM

Gül, 'Demokrasi güçler ayrılığına dayanan kurallar ve kurumlar rejimidir. Kurumların görev ve yetkileri de Anayasa ve kanunlarda belirtilmiştir. Hiç kimse ve hiçbir organ kaynağını Anayasadan almayan bir yetki kullanamaz. Yeni yılla birlikte, eski siyasi ve bürokratik alışkanlıkları geride bırakmalıyız. İktidarı değiştirmenin demokrasilerdeki adresi tartışmasız seçimlerdir. Diğer yandan, hukuki sorunların çözüm yeri de kuşkusuz bağımsız yargıdır. Bağımsız ve tarafsız yargı olgusunu ve algısını zedeleyecek tavırlardan kaçınmak hepimizin görevidir. Sorunlarımız olduğu gibi, umutlarımız ve hedeflerimiz var. Hiçbir güç, Türkiye'yi yolundan döndüremeyecektir. Gelişme sürecinde, evrensel değerler en önemli yol göstericimiz olacaktır' ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA