• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hezarfen Express ile bire bir danışmanlık
20 Kasım 2018 Salı 17:50

Hezarfen Express ile bire bir danışmanlık

Patent ve Marka Kurumu, Avrupa Patent Ofisi işbirliği ve Konya Sanayi Odası ortaklığıyla, imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin hedef kitlesi olduğu ‘Hezarfen Express Projesi’ işbirliği protokolü imzalandı.
Hezarfen Express Projesi ile Konya’da hizmet veren, üretim ve faaliyet gösteren 30 firmayla başlayacak olan bir sürecin ilk startını verdiklerinin altını çizen Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, “Bildiğiniz gibi marka, patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım gibi sınai mülkiyet hakları bir nevi yaptığımız üretimin tapusu niteliğinde. Üretim yaptığımız işyerlerin ve fabrikaların tapusu ne anlama geliyorsa yaptığımız üretimin, buluşların ve yeniliklerin patenti ve diğer sınai mülkiyet hakları aynı anlama geliyor. Konya, bu önemli çalışmanın farkında. Bu konuda ciddi bir aşama kaydetmiş durumda. Bu yılın Ocak-Eylül döneminde Konya’nın faydalı tescil modelinde Türkiye’de 5. sıradan, marka patent ve endüstriyel tasarım tescillerinden ise 7. sırada olduğunu iftiharla ifade ediyoruz.  2004 yılının Eylül ayından itibaren 14 yıldır odamızda Türk Patent ve Marka Kurumu’nun bilgi ve dokümantasyon birimi hizmet veriyor. Bugün bizde bunun üzerine bir tuğla daha koymak için buradayız. İmzaladığımız protokol ile noktasal çalışma başlatarak bu konuda 30 KOBİ’mize danışmanlık hizmeti verilecek” diye konuştu.
 
“KONYA, SINAİ MÜLKİYET HAKLARINDA ÖNCÜ”
 
İlk aşama imalat sektöründe faaliyet göstere 30 firmanın projeden faydalanacağına dikkat çeken Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, “Projemizin amacı; KOBİ’lerimizin fikri mülkiyeti kullanarak inovasyon kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik bir proje. Biz bu projeyi 2007 yılından beri uyguluyoruz. Bugün burada 17. uygulamayı yapıyoruz. Konya’mızda da bu uygulama aslında ikinci uygulama. 2009 yılında da gelmiştik. Bugün burada biraz daha farklı ve hızlı modelini, aynı zamanda Avrupa Patent Ofisi işbirliği ile başlatıyoruz. Konya iline baktığımız zaman sınai mülkiyet haklarında öncü bir il. Son 10 yıldır aynı konumda. Konya’nın kapasitesinin çok daha fazla olduğunu düşünenlerdenim. Bu proje ile farkındalık oluşacak. Günümüzde yaşadığımız ekonomik zorlukların aşılmasında sınai mülkiyeti, bir kaldıraç olarak kullanmak son derece önemli. Markaya önem veren işletmelerin ekonomik krizlerden daha az etkilendiğini görüyoruz. Konya, en çok fazla etkinlik yaptığımız illerin başında geliyor. Bu senede Konya’da 4 etkinlik düzenledik. Şuanda Konya’da 5 tane tescilli coğrafi işaretimiz var” şeklinde konuştu.
 
YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER GAZETESİ
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA