• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hesabında 3 milyon TL çıktı!
08 Temmuz 2012 Pazar 16:07

Hesabında 3 milyon TL çıktı!

İzmir Emniyeti, dün 8 ilde terör örgütü KCK ile bağlantılı sınav çetesine operasyon düzenleyerek 38 kişiyi gözaltına aldı.

İzmir merkezli yürütülen operasyon kapsamında Diyarbakır, Batman, Hakkari, Gaziantep, Mardin, İstanbul ve Ankara'da gözaltına alınan şebeke üyeleri sorgulanmak üzere İzmir'e gönderildi. İstanbul gözaltına alınan 5 kişi ile İzmir'de gözaltına alınan 7 kişinin sorgusunun devam ettiği, diğer şüphelilerin ise yolda olduğu öğrenildi.

Öte yandan operasyonla ilgili ilginç detaylar da ortaya çıkmaya başladı. İsmi açıklanmayan KCK'lı sınav çetesinin liderliğini yapan kişinin, banka hesaplarında bilirkişiler tarafından yapılan incelemede 3 milyon lira olduğu belirlendi. Suç örgütü liderinin, hesabındaki yüklü miktardaki parayı 'joker' diye adlandırdığı terör örgütü sempatizanı adamlarını para karşılığında başka kişilerin yerine sokarak ya da devlet kadrolarına yerleştirdiği kişilerden aldığı ücret karşılığında elde ettiği iddia edildi.

İzmir Emniyeti Mali Büro Amirliği ekiplerinin yaklaşık bir yıl süren takibinin ardından KCK terör örgütü bağlantılı suç örgütünün, sahte belgelerle yerine sınava giren kişilerden yaklaşık 20 bin TL para aldığı belirlenmişti. Suç örgütü liderinin hesaplarının dondurulması için mahkeme kararıyla gerekli yazışmaların yapıldığı öğrenildi.

İzmir Emniyeti Mali Suçlar ve Suç Gelirleriyle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, dün 8 ilde son yılların en kapsamlı operasyonlarından birine imza atmış, aralarında sahte belgelerle başkalarının yerine Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girenlerin de olduğu 40'a yakın kişiyi gözaltına almıştı. Sınav çetesinin özellikle Güneydoğu illerinde başkalarının yerine üniversite, Kamu Personeli Seçme, Kamu Personeli Dil sınavlarına, joker tabir edilen daha önceki sınavlarda başarılı olan kişileri soktuklarını belirlenmişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA