• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Her türlü adımı destekliyoruz
04 Ekim 2013 Cuma 16:26

Her türlü adımı destekliyoruz

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek, "Saadet Partisi olarak temel hak ve hürriyetlerin genişlemesini ve ülkenin normalleşmesini temin edecek her türlü adımı destekliyoruz" dedi.
Öztek, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketinin reform paketi olmaktan çok, seçime yönelik paket olduğunu öne sürdü.
 
Paketin hazırlanmasında, milletin taleplerinin dikkate alınmadığını savunan Öztek, şunları kaydetti:
 
"Saadet Partisi olarak temel hak ve hürriyetlerin genişlemesini ve ülkenin normalleşmesini temin edecek her türlü adımı destekliyoruz. Fakat paket hazırlanırken milletimizin ihtiyaçları ve beklentileri değil, Avrupa'nın talepleri olduğu kanaatini bizde uyandırmaktadır. Paket, milletimizin beklentilerini tam anlamıyla karşılamamaktadır. İyi incelendiğinde, bu pakette Türkiye'nin geleceğinden çok, AK Parti'nin geleceğini ilgilendiren hususlar mevcuttur. Yani pakette demokrasi kaygısından çok, oy kaygısı vardır."
 
- Seçim barajı
 
Pakette yer alan seçim barajıyla ilgili önerilere sıcak bakmadıklarını anlatan Öztek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Paketteki önemli hususlardan biri, yüzde 10'luk baraj sisteminin değiştirilmesidir. Ancak beklenen olmadı. Hükümet, bu konuda bir çözüm değil, tartışmaya sebep olacak teklifler ortaya attı. Tekifleri ise barajı düşürmekten ziyade, daha da yükseltecek mahiyet içeriyor. Önerilen yüzde 5 barajlı ve daraltılmış bölge sistemi ile dar bölge seçim sisteminden AK Parti ve BDP karlı çıkacaktır. Biz SP olarak barajsız seçim öneriyoruz."
 
Öztek, kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasının olumlu yönde bir adım olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:
 
"Kamuda başörtüsü serbestiyeti, bazı alanları sınırlamasıyla, bu şekliyle getirilirse yetersiz ve kusurlu olacaktır. Başörtüsü, bir aksesuar değil, inancın gereğidir. 'Hekime serbest, hakime yasak' diye sınırlandırılması yanlış olur. Serbestiyet sağlanacağı yerde, yeni bir yasak getiriliyor. Yasak, 'resmi kıyafet' adıyla farklı bir zeminde devam ettiriliyor."
 
Parti olarak, il ve ilçe taramalarıyla yerel seçimlere hazırlandıklarına dikkati çeken Öztek, 4, 5 ve 6 Ekim'de de Konya'da vatandaşlarla görüşeceklerini aktardı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA