• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Her şey Birgül ağlamasın diye
26 Haziran 2016 Pazar 14:18

Her şey Birgül 'ağlamasın' diye

Konya'da rahatsızlığı nedeniyle hortumla beslenen, boğazından açılan delikten soluk alan 2 yaşındaki Birgül'ün ağladığında nefessiz kalmaması için ailesi yanından hiç ayrılmıyor.

Konya'da rahatsızlığı nedeniyle hortumla beslenen, boğazından açılan delikten soluk alan 2 yaşındaki Birgül Soycan'ın ağladığında nefessiz kalmaması için ailesi başında nöbet tutuyor.

Bilal (34) ve Havva Ana Soycan (30) çiftinin üçüncü çocukları, 2 yaşındaki Birgül'ün doğuştan yutma fonksiyonunun gelişmediği, gırtlak darlığının olduğu tespit edildi.

Boğazından açılan delikten nefes alan, ağzından midesine uzanan hortumla beslenen küçük kız, akciğerlerinden de sık sık rahatsızlanıyor. Birgül'ün nefes borusunda biriken balgam, aspiratörle temizleniyor.

Bir süre oksijen desteği de verilen Birgül'ün nefes alması, ağladığında zorlaşıyor. Birgül'ün ağladığı, boğazındaki delik nedeniyle sesi çıkmadığı için nefes alıp vermesinin artmasından anlaşılıyor.

birgul.jpg

Hep gülsün diye "Birgül" adını vermişler

Anne Soycan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık problemleriyle dünyaya gelen kızının sesini hiç duymadığını söyledi.

Kızına, hayatta hep gülmesi için "Birgül" adını verdiklerini ifade eden Soycan, kızlarının durumuna üzüldüklerini ancak ellerinden pek fazla bir şeyin gelmediğini belirtti.

Birgül'ün ağladığını nefesinden anladığını dile getiren Soycan, şöyle devam etti:

"Ağlamaması için uğraşıyorum. Tıkanıyor, morarıyor, nefes almakta güçlük çekiyor. Bir an bile olsa yalnız bırakmıyorum. Uyurken başında bekliyorum. Sesi çıkmasa da her şeyi nefesinden anlıyorum. Sinirlendiğinde, bir şey istediğinde, ağladığında nefes alıp vermesi yoğunlaşıyor. Nefesini hızlı alıp vermeye başladığında hırıltısı oluyor. Makineyle boğazını temizliyorum. Sürekli çocuğumuzun başındayız. Çoğu gecemiz hastane acillerinde geçti, geçiyor. Ciğerlerinden enfeksiyon kapıyor, hastanelere gidip geliyoruz."

Çobanlık yapan baba Soycan ise maddi ve manevi açıdan yıpransalar da önemli tek şeyin kızlarının iyileşmesi olduğunu vurguladı.

Kızlarının sesinin ağladığında bile çıkmadığını söyleyen Soycan, evlatlarının da yaşıtları gibi yaşamını sağlıklı sürdüreceği günlerin özlemini çektiklerini kaydetti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA