• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Her 29 kişiye 1 memur düşüyor
17 Nisan 2016 Pazar 09:58

"Her 29 kişiye 1 memur düşüyor"

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye'de her 29 vatandaşa, OECD ülkelerinde ise her 15 kişiye bir devlet memuru düştüğünü belirtti.

Koncuk, İkonia Garden Düğün ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İstişare Toplantısı'nda, Türkiye'de devlet memurlarının sayısının çok fazla olduğunun konuşulduğunu söyledi.

Türkiye'de her 29 vatandaşa bir devlet memuru düştüğünü anlatan Koncuk, "OECD ülkelerinde ise her 15 vatandaşa bir devlet memuru hizmet veriyor. OECD ülkeleri ortalamasında hizmet yapabilmemiz için şu anda 2 milyon 600 bin devlet memurunun, 5 milyon 200 bine çıkması gerekiyor." diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmalarında "Taşeronu kadroya alacağım" dediğini belirten Koncuk, şöyle devam etti:

"Bir gün sonra Maliye Bakanı çıkıyor, Başbakan'ın bu sözlerini adeta değerlendirmeye almamışcasına, 'Taşeronları biz özel statüye alacağız. Onları sınava tabi tutacağız. 3 yılda bir performanslarına bakıp, sözleşmelerini uzatıp uzatmamaya karar vereceğiz' diyor. Konya'dan, Sayın Başbakan'ın memleketinden sesleniyorum. Eğer Maliye Bakanı'nın dediği doğruysa, siz sözünüzü yerine getirmiş olmayacaksınız. Bu özel statü dediğiniz şey ne menem bir şeydir."

- "Türkiye Kamu-Sen aydınlar hareketidir"

Koncuk, Türkiye Kamu-Sen'in, bir aydınlar hareketi olduğunu dile getirdi.

Bilenler ile bilmeyenlerin bir olmaması gerektiğini kaydeden Koncuk, "Türkiye Kamu-Sen bilenler hareketidir. Bilenler, doğru bildiklerini, içinde yaşadıkları toplum için korkmadan, çekinmeden kullanmayı bilenler hareketidir. Korkaklar hareketi asla değildir. Onun için Türkiye Kamu-Sen'in tüm mensuplarına çok büyük görevler düşüyor. Emek ortaya koymamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA