• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hem işçiye hem işverene avantaj
27 Ocak 2016 Çarşamba 14:18

Hem işçiye hem işverene avantaj

İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, ASKON Konya Şubesi’nde ‘iş Başı Eğitim Programı’ kapsamında bilgiler verdi

ASKON Konya Şubesi Pazartesi Sohbetleri’nin bu haftaki konuğu İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş oldu. Keleş, katılımcıları ‘İŞKUR çalışmaları ve uygulamaları’ konusunda bilgilendirdi. ASKON Konya Şubesi’nde gerçekleşen ve katılımın yoğun olduğu programın açılış konuşmasını ASKON Konya Şubesi Başkan Vekili Ali Umur yaptı. Umur, “İŞKUR, çok önemli faliyetlere imza atıyor. Çalışmaları sanayici ve çalışanlar için çok önemli. Bugün de burada önemli bilgileri İŞKUR müdürümüzden dinleyeceğiz. Kendilerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

HEM İŞÇİYE HEM İŞVERENE AVANTAJ

Açılış konuşmasının ardından İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, ‘İş Başı Eğitim Programı’ noktasında katılımcılara sunum yaptı. Keleş, “İşsizlerin ve üniversite öğrencilerinin işbaşı eğitim programına katılabilmesi sayesinde işverenler bu kişilere staj yaptırarak istihdam etmek istedikleri kişiyi işbaşında görme ve öğrencilerin mesleki deneyim ve becerilerinin gelişip gelişmediğini gözlemleme şansına sahip oluyor. Program kapsamında işverenlerin herhangi bir maddi yükümlülüğünün olmaması maliyet avantajını da beraberinde getiriyor. Programa kimler katılabiliyor noktasına gelince, 4857 sayılı İş Kanunu ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine tabi olarak en az 2 çalışanı bulunanve kuruma kayıtlı işverenler, dernekler, vakıflar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, meslek birlikleri, sendikalar, ticaret ve sanayi odaları, noterler vb. programdan yararlanabiliyor. Ayrıca kamunun payının yüzde 50’nin altında olduğu iktisadi teşekküller de programa başvuru yapabiliyor” dedi.

İSTİHDAM ZORUNLUĞUNA DİKKAT!

“Programda istihdam yükümlülüğü var mı” sorusunu da cevaplayan Keleş, “İşbaşı eğitim programında istihdam yükümlülüğü programdan yararlanan bir işverenin 1 yıl içerisinde yeniden talepte bulunması durumunda söz konusu oluyor.Programdan yeniden yararlanmak isteyen işverenin, başvuru tarihinden geriye dönük olarak son 1 yılda programı tamamlayan katılımcıların en az yüzde 20’sini kendi işyerinde veya başka işyerinde aynı meslekte en az 60 gün istihdam etmiş olması gerekiyor. İşveren, istihdam yükümlülüğünü yerine getirirken katılımcıları istihdam edememesi veya bu kişilerin istihdamı kabul etmemesi durumunda İŞKUR’a kayıtlı diğer işsizler arasından da söz konusu yükümlülük yerine getirilebiliyor” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA