• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Helikopter düştü!
06 Nisan 2011 Çarşamba 11:32

Helikopter düştü!

Ciner Grubu'na ait bir helikopter, İstanbul'dan Yenişehir'e giderken İznik Gölü'nün güney batısında düştü. Kurtarma ekiplerinin helikopter enkazının bulunduğu bölgeye çok yaklaştığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Ciner Hava Taşımacılığı AŞ'ye ait ''TC-HET'' kuyruk tescilli Eurocopter EC 155 B1 VIP Model 8 kişilik helikopter, İstanbul'dan Yenişehir'e giderken henüz belirlenemeyen bir nedenle Orhangazi ilçesindeki İznik Gölü'nün güney batısına düştü.
İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkan helikopterin, Yenişehir'e giderken saat 10.35 sıralarında düştüğü, helikopterdeki iki pilotun yaralı olarak, bir teknisyenin ise yara almadan kurtulduğu öğrenildi.

5 EKİP BÖLGEYE SEVK EDİLDİ
Bursa Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği yetkilileri, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, ihbarın ardından 5 ayrı ekibin bölgeye sevk edildiğini bildirdi.
Jandarma ekiplerinin bölgeye ulaştığını ifade eden yetkililer, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler ile ilk yardım ekiplerinin de olay yerine sevk edildiğini kaydetti.

ENKAZA ULAŞILMAK ÜZERE
helikopterin enkazının bulunduğu bölgeye kurtarma ekiplerinin çok yaklaştığı bildirildi.
Orhangazi Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sise rağmen enkazın bulunduğu bölgeye çok yaklaştıklarını söyledi. Peynircioğlu, şöyle konuştu:
''Bölgede helikopterin enkazına çok yakın olduğumuzu düşünüyoruz. Çok kısa zamanda ulaşacağımızı tahmin ediyorum. Bu arada helikopterde iki pilot ve bir teknisyenin olduğunu öğrendik. Pilotların yaralı, teknisyenin ise yara almadan kurtulduğu yönünde bilgileri de aldık. Bölgeye ulaştığımızda gerekenleri yapacağız.''
Bu arada, arama çalışmalarına katılan ekiplerin, helikopterde bulunan pilotlardan biriyle telefonla irtibat kurdukları ve bu kişilerin bulundukları yeri kendilerine tarif ettikleri öğrenildi.

İZNİK GÖLÜ'NÜ GÖRÜYORUM
Jandarmaya ulaşan yaralılardan birinin ''İznik Gölü''nü görüyorum. 70 derece eğimli bir yerdeyiz. Hafif sis var'' dediği belirtildi.
Öte yandan, bölgedeki köylülerin de enkazı arama çalışmalarına katıldığı bildirildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA