• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hekimlerde Evet diyecek
27 Ağustos 2010 Cuma 00:38

Hekimlerde 'Evet' diyecek

Konya'da görev yapan bir grup tıp doktoru, 12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliğinde 'Evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.
Konya Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyen 500 üyesi bulunan, "Sağlıkta Beyaz Değişim Hareketi" adına Dr. Cihangir Ergün, mesleki sıkıntılara değinerek, referanduma yeni bir anayasa için destek vereceklerini söyledi.
Ergün, son zamanlarda sağlıkta hayal edilemeyecek düzenlemem ve değişikliklerin devrim niteliğinde olduğunu belirterek, "Ülkemiz ve halkımız bu durumdan memnun olmuştur. 20 yıllık meslek hayatımda hastaların hiç bu kadar değerli, kıymetli ve saygın olduğu, el üstünde tutulduğu bir dönem yaşamadım, yaşanmamıştır. Evet bu bir devrimdir. Ama bu devrimin emekçileri olan biz hekimler biraz kenarda kaldık. Bu devrimin hekim yansımalarının da olduğu, hekim ayağının da devreye gireceği gerçek medikal devrimin
bir an önce tamamlanması öneriyoruz" dedi.
Acil çözülmesi gereken sorunlarını şimdilik ertelediklerini ifade eden Ergün, 12 Eylül'de yapılacak referanduma destek vereceklerini kaydetti. Cumhuriyet döneminin en önemli miladı olarak gördükleri referandum da Konya'da çalışan hekimler olarak 'Evet' diyeceklerini dile getiren Ergün, "Geleceğimiz için, umutlarımız, hayallerimiz, ufuklarımız, insanlığımız için hiç tereddüt etmeden 'Evet' diyoruz. Bu ülkenin ilkokullarından üniversitelerine kadar köyünün kasabasının ilçesinin en başarılısı, sosyal
olgunluğuna erişmiş, toplumun en elit bireylerinden birisi olan bizler, tarihimizin bir dönüm noktası olarak gördüğümüz o günde hiç tereddüt etmeden başarımız dik bir şekilde 'Evet' diyeceğiz.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA