• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hedefimiz Beyşehiri gül gibi yapmak
07 Mayıs 2011 Cumartesi 15:11

Hedefimiz Beyşehir'i gül gibi yapmak

Konya'nın Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, Beyşehiri çiçek yapacaklarını söyledi.
Konya'nın Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, Beyşehir”i çiçek yapacaklarını söyledi.
Gazetecilerle bir araya gelen Başkan Taşçı, yaptığı açıklamada, Beyşehir Belediyesi'nin ilçe merkezinde park ve bahçe peyzajı ve çiçeklendirme faaliyetleri konusunda artık profesyonel bir şekilde çalışma yürüttüğünü belirtti.
 
 Taşçı, ”Bu yıl seralarımızda kendi yetiştirdiğimiz 8 bin çiçek fidanı var. 8 bin de dışarıdan temin ederek toplam 16 bin adet gül fidanını toprakla buluşturacağız. Yaklaşık 20-25 bin kadar da değişik mevsimlik çiçeklerle Beyşehir'i beziyoruz” dedi.
 
Beyşehir'de önceki iki yıl içerisinde ektikleri gül fidanı sayısının 25 bin olduğunu, bu sayıyı 3 yılda 40 bin adete yükseltmeyi hedeflediklerini kaydeden Taşcı, “Bu sayı Beyşehir'de bir rekor. Bu fidanlar büyüdüğü zaman güller diyarı bir Beyşehir ortaya çıkacak. Şehrin her yanı rengarenk çiçeklerle donatılmış olacak. Özellikle geçen yıl ve bu yıl çok cins Fransız türü denilen bir türü temin ettik. Bunlar 11 ay gül açıyor ve dökülme olayı yaşanmıyor. Bu yıldan itibaren Beyşehir'in her yanı, park ve bahçeleri, kavşak noktaları, özellikle şehrin İzmir, Konya, Antalya ve Seydişehir girişleri halkın çok beğenisini toplayarak, dışarıdan gelenlerin, 'Burası nasıl güzel bir şehir' diye ilk girdiği anda intibasını uyandıracak. Beyşehir'de böyle bir modeli üretmeye, geliştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA