• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hedefi Dünya Şampiyonluğu
12 Ağustos 2011 Cuma 10:01

Hedefi Dünya Şampiyonluğu

Çiğdem Özyaman, Sırbistanda 31 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında düzenlenmekte olan Avrupa Atıcılık Şampiyonası Skeet Branşında Avrupa Şampiyonu olarak..

Selçuk Üniversitesi Spor Kulübünün başarılı sporcusu Çiğdem Özyaman, Sırbistan’da 31 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında düzenlenmekte olan Avrupa Atıcılık Şampiyonası Skeet Branşı’nda Avrupa Şampiyonu olarak 2012 Londra Olimpiyatları’na katılma hakkı kazandı. Final müsabakasında 6 kişi ile yarışan Özyaman,  toplam 96 puanla altın madalyayı elde etti.

Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan mezun olduktan sonra Bolu Köroğlu İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni olan Çiğdem Özyaman,  “Babamın desteğiyle 14 yaşında atıcılık sporuna başladım. Babam Bolu’da Avcılık ve Atıcılık Kulübü Başkanı’ydı. 12 yıldır bu sporla uğraşıyorum. Özellikle Antrenörüm Ali Bilgin’in desteğiyle amatör olarak başladığım bu sporda Avrupa Şampiyonu olduğum için mutluyum.” dedi.

“ÜLKEMİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İSTİYORUM”
Atıcılıkta Skeet Branşı’nda olimpiyat kotasını geçen ilk bayan sporcu olduğunu belirten Özyaman, “Sırbistan’daki şampiyonada seride 75 üzerinden 73 attım. Finalde ise  23 atarak, genel toplamda 96 puan topladım. Bu şampiyonada hem Avrupa şampiyonu olmak, hem de olimpiyat kotasını geçmek inanılmaz bir duygu. Artık hedefim olimpiyatta ülkem için en iyi dereceyi elde etmek.” diye konuştu.

“GURURUMUZ OLDU”
Özyaman’ı Konya’da olduğu dönemlerde çalıştıran Antrenörü Ali Bilgin, Özyaman’ın başarısının tesadüf olmadığını, öğrencilik yıllarından itibaren çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “Bütün bilgi ve deneyimlerimi onunla paylaştım. Başarılı olmaması için hiçbir neden yoktu. Öğrencimi yürekten kutluyorum. Daha çok şampiyonluklar kazanacağını düşünüyorum.” dedi.

ÖZYAMAN’IN BAŞARILARI
2004 yılında Avrupa Şampiyonası’nda 3’üncü olan ve Büyük Bayanlar Trap Skeet Branşı’nda Türkiye rekoru kıran Çiğdem Özyaman, 9-22 Temmuz 2007’de İspanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda 75-68 atışıyla Türkiye rekorunu elde etti. Konya’da 2008’de yapılan Skeet Federasyonu Kupası Büyük Bayanlar Müsabakası’nda 75-70 atışıyla yine rekor kırdı. Özyaman, Türkiye ve Avrupa’da düzenlenen pek çok müsabakada dereceler de elde etti.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA