• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hedef: Mezhep kavgası
14 Mayıs 2013 Salı 12:25

Hedef: Mezhep kavgası

Türk-Kürt çatışmasından umudunu kesen Suriye istihbaratı, Acilciler ile DHKP-C'yi kullanarak mezhep kavgası başlatma peşinde...

Hatay'ın Reyhanlı ilçesini kana bulayan saldırının ayrıntıları netleşiyor. Güvenlik birimlerinden elde edilen bilgilere göre bombalar Esad rejimin kalesi Suriye'nin Lazkiye kentinden deniz yoluyla gönderildi. El Muhaberat'ın organize ettiği eylemde DHKP-C ile THKP-C (Acilciler) terör örgütleri kullanıldı. Eylemi gerçekleştiren 3 kişi ile birlikte bunlara yardım ve yataklık eden toplam 19 kişilik zanlı listesi tespit edildi. 9'u gözaltında diğerleri ise, aranan zanlılar arasında Suriye uyruklular da bulunuyor. Teröristlerden bir kısmının Nisan ve Mayıs aylarında Suriye ile Türkiye arasında Cilvegözü Sınır Kapısı üzerinden mekik dokudukları kamera kayıtlarından kayıtlarından tespit edildi.
Saldırının ardında Suriye'nin olması ise Türkiye'yi şaşırtmadı. Yıllarca PKK'yı himaye eden Suriye ve İran, Türkiye'yi hedef alan pek çok sabotaj eylemini bu örgüt aracılığı ile yaptı. PKK'yı Türkiye'den çekilmekten vazgeçiremeyen Şam yönetimi, bu defa da kanlı eylemlerinde taşeron olarak Acilciler (THKP-C) ve DHKP-C'yi kullanmaya başladı. Etnik ayrımcılığı kaşıyarak Türkiye'ye 30 yıldır kan kusturan şer ittifakının yeni hedefi ise mezhep kavgasını başlatmak. Şam yönetimi bu maksatla, Dursun Karataş'tan sonra DHKP-C'nin başına geçen ve Yunanistan'da artık barınamayan Hüseyin Fevzi Tekin'i birkaç ay önce Suriye'ye çağırdı. Suriye İstibaratı El Muhaberat da, Lazkiye'deki bir kampı DHKP-C'ye tahsis etti. Liderliğini Mihraç Ural'n yaptığı diğer sol örgüt Acilciler de (THKP-C) Suriye'nin himayesine geçti. Reyhanlı'daki kanlı saldırıda, El Muhaberat'ın emriyle Acilciler (THKP-C) ve DHKP-C ortak kullanıldı. El Muhaberat'ın kontrol ettiği ve Türkiye'de bulunan marjinal sol örgütler ile onlara destek veren Ulusalcı kesim, ülkemizde yeni bir terör dalgasını derinleştirmeye çalışıyor. Özellikle mezhep üzerinde istismar yaparak eleman temininde bulunuyor. Esad rejimi de tertiplediği eylemlerle iç sorunlarını ihraç etmeye çalışıyor. Şam zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan siviller radikal gruplar olarak yansıtılıyor. Bunlara karşı mezhep ayrımı üzerinden bir reaksiyon oluşturulmaya çalışılıyor. Reyhanlı'daki eylemin amaçlarından biri de bunu muhaliflere mal edip yerli halkı etkilemekti. Bu plan bütün sağduyuya rağmen kısmen de olsa etkisini gösterdi. Zulümden kaçarak Reyhanlı'ya sığınan savunmasız insanlar provokatif gruplarca darp edildi. Evleri ve arabaları tahrip edildi. Bölgedeki halkın büyük ekseriyeti sağduyulu olsa da olayların daha da derinleşmemesi için güvenlik güçleri tedbirlerini artırdı.
REYHANLI'DA PROVOKASYON
Reyhanlı'da 50 kişinin ölümüne neden olan patlama sonrası provokatörler halkı kışkırtmaya başladı. Facebook, twitter ve sms üzerinden Reyhanlı halkına 'gördüğünüz Suriyeliyi dövün' mesajları atıldı. Az sayıda da olsa tahriklere kapılan halk ise mültecilerin araçlarını kundakladı. İlçede ve Hatay'da sık sık Suriyeli mülteciler ve hükümet aleyhine gösteriler yapılıyor.
Mülteciler tedirgin
Bombalı saldırı sonrasıprovokasyonlar sonucu öfkenin Suriyelilere dönmesinin ardından ilçeye ek güvenlik güçleri sevk edildi. Yaşanan gerginlik üzerine çok sayıda Suriyeli ilçeyi terk etti. Gidemeyenlerin korkulu bekleyişi ise devam ediyor. Mülteciler temel ihtiyaçlarını karşılamak için dahi sokağa çıkamıyor. Reyhanlı merkezideki 2 katlı düğün salonunda 400'ü çocuk yaklaşık 1000 Suriyeli mülteci kalıyor. Hama'dan kaçarak Reyhanlı'ya sığınan Usame Velidi, kendilerine ekmek yardımı yapan Reyhanlılı vatandaşın dahi cenazesi olduğunu belirterek “Patlama öncesi Reyhanlı halkı ile hiçbir sıkıntımız yoktu. Ne olduysa patlamanın ardından oldu” ifadelerini kullandı.
Saldırganlar MİT takibindeydi
Reyhanlı'daki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin uzun süredir MIT'in takibinde oldukları ancak daha sonra izlerini kaybettirdikleri öğrenildi. MIT'in, patlamanın olduğu gün Hatay emniyetine saldırı olacağı istihbaratını verdiği tespit edildi. İzlerini kaybettiren saldırganlar olaydan önce bulunamadı. MIT'in emniyete geçtiği notta araçların plakaları da yer alıyordu. Ancak saldırı noktası olarak Hatay merkez gösterildi. Reyhanlı''daki patlamadan 1 saat önce MIT'ten gelen bu bilgi üzerine Hatay Emniyeti alarma geçti. Ancak bombalar Reyhanlı'da patladı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA