• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HDP’ye oy vermedin infazı
27 Ekim 2014 Pazartesi 11:22

HDP’ye oy vermedin infazı

Bingöl'de öldürülen iki kişinin Kobani eylemleri bahanesiyle HDP’ye oy vermediği gerekçesi ile infaz edildiği ortaya çıktı.
Kobani bahanesiyle meydana gelen olaylarda hayatını kaybettiği öne sürülen Cengiz Tiryaki ve Fethi Yalçın’ın PKK tarafından katledildiği ortaya çıktı. HDP’ye oy vermedikleri için 3 bin lira ceza kesilen Tiryaki ve Yalçın’ın Kobani olayları paravan yapılarak öldürüldüğü öğrenildi. 
HDP ve PKK’nın 42 kişinin ölümüne neden olan Kobani bahaneli eylemlerinin. Kanlı örgütün soygun ve haraç infazlarına da paravan olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Suriyeli ve Suudi Arabistanlı iki kişiyi soymak için Kobani eylemlerini kullanan PKK’lıların Bingöl’de katlettiği iki çocuk babası Cengiz Tiryaki ile dört çocuk babası Fethi Yalçın’ın BDP’ye oy vermedikleri için kendilerine kesilen 3 bin lira cezayı ödemedikleri için tehdit edildikleri ve ardından öldürüldükleri ortaya çıktı. Bingöl’ün Karlıova ilçesi Serpme (Altira) Köyü’nde 9 Ekim gece saat 24:00’da PKK’lılar tarafından evi basılarak ağır yaralanan Cengiz Tiryaki (42) kaldırıldığı hastanede on gün sonra hayatını kaybetti. Serpme köyünde Hüda Par üyesi olan Tiryaki’nin 30 mart yerel seçimlerinden sonra HDP ve PKK’lılar tarafından sürekli tehdide maruz kaldığı öğrenildi. Tamamının HDP’lilerden oluştuğu Serpme Köyü 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Cengiz Tiryaki için adeta bir kabusa döndü. Akrabaları ve köylüleri tarafından sürekli tehdit edilen Tiryaki, yaşadıklarını sadece arkadaşlarına anlatarak çaresizce çocuklarının rızkının peşinde koştu.
 
Bizimkiler beceriksizlik yapmış!..
 
Kurban Bayramı’ndan iki hafta önce Tiryaki’ye yönelik başarısız bir suikast girişiminde bulunuldu. Ardından PKK’nın görevlendirdiği köy komitesi başkanı ziyaret ettiği  Tiryaki’ye “Kusura bakma bizimkilerin beceriksizliği olmuş” diyerek tehdit etti. İki çocuk babası Tiryaki, o günden sonra uykusuz geceler geçirmeye başladı. Kobani bahaneli eylem sırasında altı PKK’lı, 9 Ekim’de yanlarında 4 köylüyle beraber Tiryaki’nin kapısına dayandı. Eve bomba atılacağı tehdidiyle dışarıya çıkarılan Tiryaki, kurşun yağmuruna tutuldu. Karlıova merkezine 6 km mesafedeki köye çağrılmasına rağmen ambulans gitmediği, jandarmanın da olay yerine intikal etmediği, savcının da bir soruşturma başlatmadığı öğrenildi. Saldırıdan sonra ailesinin kendi imkanlarıyla hastaneye kaldırdığı Tiryaki, 10 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. PKK tarafından Karlıova’da öldürülen 4 çocuk babası Fethi Yalçın’ın da HDP’den Hüda-Par’a geçtikten sonra ölüm tehditleri aldığı öğrenildi. Çocukları Sevim (14), Ertan (12), Dicle (12) ve altı aylık Efkan’ın babası Yalçın’ın hiç bir zaman siyasi tartışmalara katılmadığı ve üyesi olduğu partinin propagandasını dahi yapmadığı belirtiliyor. Yalçın’ın öldürülen   Tiryaki ile de samimi arkadaş olduğu bildiriliyor.
 
Saldırganlar köyün içinden kaçtı
 
Yalçın’ın da Tiryaki gibi HDP’ye oy vermediği için PKK’lılarca önce tehdit edildiği, PKK’nın Yalçın ve Tiryaki’ye 3’er bin TL’lik ‘HDP’ye oy vermedin’ cezası kestiği de öğrenildi. Fethi Yalçın dışında HDP’ye oy vermeyen herkes bu parayı ödediği ifade edilirken, Kobani bahaneli eylemler sırasında PKK’lıların Yalçın’ı da arkadaşı Tiryaki gibi pusu kurarak katlettiği bildirildi. Görgü tanıklarında (N.C) ve F.C. beyaz bir kangoyla gelen saldırganların Fethi Yalçın’ı konuştuktan sonra kurşun yağmuruna tuttuklarını anlattı. F.C saldırganların daha sonra  köyün içinden geçerek kaçtığını söyledi.
 
Star / Kemal Gümüş
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA