• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HDPnin Mersin ve Seyhan binalarında patlama
18 Mayıs 2015 Pazartesi 12:57

HDP'nin Mersin ve Seyhan binalarında patlama

HDP'nin Mersin ve Adana Seyhan'daki parti binalarında meydana gelen patlamalarda 2 kişi yaralandı.

HDP'nin Mersin İl Başkanlığı binasında patlama meydana geldi.

Mersin Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Silifke Caddesi Alanya İş Merkezi'nin 2. katında bulunan HDP İl Başkanlığı binasındaki patlamanın ardından olay yerine gelerek inceleme yapan ekiplerden bilgi aldı.

Baştuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamada herhangi bir yaralının olmadığını söyledi.

Baştuğ, "binaya çiçek içerisinde patlayıcı gönderildiği" iddiasına ilişkin, "Tahkikat yürütülüyor, detaylara girmeyeceğiz. Bunu kamuoyu ile paylaşmamız söz konusu değil. Tahkikat bittikten sonra gerekli açıklamalar ilgili merciler tarafından yapılır" dedi.

Bu arada binanın alt kısmında cam kırıkları ve hasar gören duvarın döküntülerinin bulunduğu gözlendi.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu, çevrede toplanan partilileri ve vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Polis ekiplerinin bina çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Bu arada, bir görgü tanığı, patlayıcının çiçekle geldiğini öne sürerek, ''Kapının girişine koymuşlar, demek ki zamanlıymış. Çünkü aynı zamanda Adana'da da patlıyor. Ben, salonda tek başıma duruyordum, çay ocağında çaycı vardı. Diğer arkadaşlar da başka odalardaydı. Patlamanın olduğu yerle aramda mesafe vardı. Duvar delinmiş, zemin parçalanmış, karolar kalkmış'' dedi.

Seyhan'daki patlamada 2 kişi yaralandı

Öte yandan, Adana Valisi Mustafa Büyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tepebağ Mahallesi Cemal Gürsel Caddesi'ndeki HDP Seyhan İlçe Başkanlığının makam odasında patlama meydana geldiğini belirtti.

İlk belirlemelere göre 2 kişinin yaralandığını kaydeden Büyük, "Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı. Patlamanın neden kaynaklandığını ve patlayıcının cinsini belirlemek için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'de patlamanın olduğu HDP Seyhan İlçe Başkanlığına gelerek inceleme yapan ekiplerden bilgi aldı, partililerle görüştü.

Bu arada, binaya girmek isteyen partililerle polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Patlamanın şiddetiyle parti binasının penceresi ve duvarın bir bölümü parçalanarak yola saçıldı.

Bakanlardan "geçmiş olsun" ziyareti

Bu arada Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, HDP seçim bürosuna geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Diyarbakır'a gelen Bakan Işık beraberinde Kalkınma Bakanı Yılmaz ile Yenişehir ilçesinde HDP'nin seçim bürosunu ziyaret etti.

Bakanlar Işık ve Yılmaz, Adana ve Mersin'de HDP binalarında meydana gelen patlama nedeniyle partililere geçmiş olsun dileklerini iletti.

HDP'den kınama

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), partilerinin Adana ve Mersin'deki binalarına yapılan bombalı saldırıları kınadı.

HDP MYK'dan yapılan yazılı açıklamada, 7 Haziran seçimleri yaklaştıkça partilerine yönelik saldırıların da arttığı savunularak, bugüne kadar Genel Merkez dahil yaklaşık 60 noktada parti binalarına, araçlarına, üyelerine ve gönüllülerine saldırı gerçekleştirildiği iddia edildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA