• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HDPli vekiller terörist cenazesine katıldı
10 Eylül 2015 Perşembe 16:37

HDP'li vekiller terörist cenazesine katıldı

Tunceli'deki saldırıda etkisiz hale getirilen 2 teröristten birinin cenazesine HDP Tunceli milletvekilleri Önlü ve Şahin ile DBP'li Belediye Başkanı Bul katıldı.

Tunceli'de polis merkezine düzenledikleri silahlı saldırıda güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen 2 teröristten birinin cenazesine HDP Tunceli milletvekilleri Alican Önlü ve Edibe Şahin ile DBP'li Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul katıldı.

Tunceli kent merkezindeki Şehit Nahit Bulut Polis Merkezine 4 Eylül'de uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştiren ve güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen teröristler Baran Çetinkaya ve Rıdvan İpek'in cenazeleri, Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığı morgundaki otopsinin ardından ailelerine teslim edildi.

Çetinkaya'nın Tunceli Cemevi'ndeki cenaze törenine, HDP Tunceli milletvekilleri Alican Önlü ve Edibe Şahin ile DBP'li Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul da katıldı.

Baran Çetinkaya'nın cenazesi, defnedilmek üzere Mazgirt ilçesine bağlı Karabulut köyüne götürüldü.

Teröristlerden Rıdvan İpek'in cenazesinin ise Erzurum'un Karaçoban ilçesine bağlı Kırımkaya Mahallesi'nde DBP'li Karaçoban Belediye Başkanı İrfan Sarı'nın da katılımıyla defnedildiği öğrenildi.

Yaralı teröristin sedyeye konulmasına yardım etmişti

Şehit Nahit Bulut Polis Merkezine 4 Eylül'de düzenlenen saldırıda, polis memuru Murat Savaş Kale şehit olmuş, yoldan geçen Ayten Günhan ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Bir sağlık memuru ve bir polisin de hafif yaralandığı saldırıda, teröristlerden biri güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilmiş, diğeri de yaralanmıştı. Saldırının ardından bölgeye gelen HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, yaralanan teröristin sedyeye konulmasına yardım etmişti. Yaralı terörist, ambulansla kaldırıldığı Tunceli Devlet Hastanesi'nde ölmüştü.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA