• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HDPli belediyenin katliamı
27 Ağustos 2016 Cumartesi 11:49

HDP'li belediyenin katliamı

PKK'lı teröristlerin 11 polisi şehit ettiği bombalı saldırıda kullandıkları kamyon HDP'li Cizre Belediyesi'ne ait.

15 Temmuz sonrası FETÖ’den terör ihalesini devralan terör örgütü PKK,Şırnak Cizre’de Emniyet binasına saldırdı. Teröristler HDP’li CizreBelediyesi’ne ait kamyona yükledikleri 10 ton bomba ile polis kontrol noktasına intihar saldırısı düzenledi. Saldırıda 11 polis şehit oldu, 75'i polis 78 kişi yaralandı.

Artvin'de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast girişiminde bulunan eli kanlı terör örgütü, Şırnak Cizre'de polise saldırdı. Teröristler HDP'li Cizre Belediyesi'ne ait kamyona yükledikleri 10 ton bomba ile intihar saldırısında 11 polise şehit oldu. 75'i polis 78 kişi de yaralandı. Hain saldırı dün 06.45 sıralarında meydana geldi. Cizre'nin Konak Mahallesi'ndeki İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binalarının bulunduğu sokağa bomba yüklü araçla gelen PKK'lı teröristlere polis noktasında müdahale edildi ve çatışma çıktı.

KAMYONLA İNTİHAR SALDIRI

Hainler emniyet binalarına yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasını aşamayınca bomba yüklü aracı burada infilak ettirdi. HDP'li Cizre Belediyesi'ne ait kamyonla düzenlenen saldırıda Ordulu Harun Maytalman, Osmaniyeli Burak Mart ve Osman Budak, Kırıkkaleli Ferhat Bozkurt Afyonkarahisarlı Mehmet Dama, Kahramanmaraşlı Tayfun Doğan ile Ardahanlı Abdülhamit Kaya şehit oldu. Diğer 4 şehidin kimliklerini belirleme çalışmaları ise sürüyor. 75'i polis 78 kişi de yaralandı.

10 TON BOMBA KULLANILMIŞ

Kulakları sağır eden ve deprem etkisi yaratan patlamanın şiddetiyle Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasında büyük hasar oluştu. 10 ton patlayıcı kullanıldığı tahmin edilen saldırı nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerinde hasar oluştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA