• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HDP ile ittifakı bitirdi!
08 Ocak 2014 Çarşamba 09:42

HDP ile ittifakı bitirdi!

CHP'yi ziyaret eden HDP'lilere Kılıçdaroğlu, "İstanbul'da ittifak gündemimizde yok" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öncelikli olarak İstanbul'da gerçekleşebileceği ileri sürülen CHP-HDP seçim ittifakına kapılarını resmen kapadı.
 
KILIÇDAROĞLU HDP'Yİ AĞIRLADI
Kılıçdaroğlu dün akşam saatlerinde HDP Eşgenel Başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü ile HDP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sırrı Süreyya Önder ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'i parti genel merkezinde ağırladı. Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Adnan Keskin eşlik etti.
 
GÜNDEM YEREL SEÇİM İTTİFAKIYDI
İçeriğiyle ilgili "Gündemdeki konular" açıklamanın yapıldığı buluşmanın ana gündem maddesi olası CHP-HDP yerel seçim ittifakıydı. HDP tarafı "Gerek CHP'den gerekse de HDP'den İstanbul merkezli bir yerel seçim ittifakının ihtimaline ilişkin sorular alıyoruz. Bu sorulara yanıt vermeden önce, karşılıklı olarak olası ittifak koşullarını değerlendirmek ve nihai fikrinizi almak için buradayız" çerçevesinde bir değerlendirme yaptı.
 
İTTİFAK OLMAZ
Kılıçdaroğlu'nun ise HDP heyetine "Özellikle İstanbul konusunda bir işbirliğin, ittifakın oluşması, bu aşama bizim gündemimizde değil. HDP ile ittifak yapamayız. Üstelik olası bir CHP-HDP ittifakının AKP'nin işine yaracağını düşünüyorum. İttifak halinde aradan AKP çıkar. Elbette HDP tabanının da oyunu almak isteriz, ancak bu siyasi partilerin ittifakı şeklinde olmak zorunda da değil. Biz herkesin oyuna elbette talibiz" karşılığını verdiği öğrenildi.
 
KÜRT SORUNU VE CHP
Kılıçdaroğlu'nun Kürt Sorunu'nun çözümü konusunda ise "Soruna bakışımızda ve sorunun çözümüne ilişkin önerilerimizde bir farklılaşmadan geçiyoruz. Bunu siz de izliyorsunuz. CHP Kürt Sorunu'nun çözümünde gerçekçi çözümler dile getiren bir parti ilerleyen zamanda daha da öne çıkacak" değerlendirmesi yaptığı belirtildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA