• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hayvanlara can suyu
12 Ağustos 2010 Perşembe 13:20

Hayvanlara can suyu

Selçuklu Belediyesi tarafından aşırı sıcakların etkili olması nedeniyle doğal hayatta yaşayan hayvanların su ihtiyaçlarını karşılamak için parklara beton suluklar yerleştirildi.
 Parklara yerleştirilen suluklar sayesinde yoğun su sıkıntısı çeken hayvanlara can suyu veriliyor.
Yaz sıcaklarından etkilenen hayvanlar için ilçede yer alan parklara beton suluklar yerleştiren Selçuklu Belediyesi, bu uygulama ile sokakta yaşayan kedi, köpek, kuş gibi hayvanların susuzluktan dolayı ölmemeleri için önlem aldı.
Selçuklu İlçesi Akıncılar parkında Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince başlatılan uygulamaya katılan Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Börü, sıcakların aşırı yükselmesi ve sokakta yaşayan hayvanların zor durumda kamlarından dolayı önemli bir çalışmanın yerine getirildiğini söyledi. Börü, Selçuklu Belediyesinin hayvanlara yönelik güzel ve örnek çalışmaları yerine getirdiğini ifade ederek Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti. Aşırı sıcaklardan dolayı doğal hayatta yaşayan hayvanların su sıkıntısını çözmek için Selçuklu Belediyesi tarafından başlatılan çalışmanın çevredeki insanlar tarafından desteklenmesini isteyen Ümit Börü, suluklarda suyun korunmasını, su takviyesi yapılmasını ve küçük kırıntıların sulukların etrafına konulmasını istedi.
Selçuklu Belediyesinden yapılan açıklamada; bütün parklara beton sulukların yerleştirileceği, hayvanların korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla günlük sularının kontrol edileceği belirtildi. Ayrıca Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek ve Yazır Mahallerinde oluşturulan beslenme istasyonları ile sokak hayvanlarının günün belli saatlerinde yiyecek ve su ihtiyaçlarının karşılandığı, beslenme istasyonları sayısının önümüzdeki günlerde 5’e çıkartılacağı belirtildi. Köpekleri kısırlaştırma çalışmalarında da sona yaklaşıldığı, aşıları ve kısırlaştırma işlemleri yapılan köpeklere chip takıldığı ifade edildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA