• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hayvan dolandırıcılarına dikkat!
10 Temmuz 2013 Çarşamba 14:16

Hayvan dolandırıcılarına dikkat!

Konyada hayvan dolandırıcılarının geliştirdiği yeni yöntemle mesai yapmaya başlaması üzerine harekete geçen Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, besicileri ve köylüleri kırsal ...
Konya’da hayvan dolandırıcılarının geliştirdiği yeni yöntemle mesai yapmaya başlaması üzerine harekete geçen Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, besicileri ve köylüleri kırsal kesimdeki kahvehanelerde bilinçlendirmeye yönelik çalışma başlattı.
Edinilen bilgiye göre, son dönemde hayvan dolandırıcılarının yeni yöntemler geliştirerek besicileri dolandırdığı ortaya çıktı. Son bir ay içerisinde yeni yöntemle dolandırıcılık olaylarının artması üzerine harekete geçen Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı timleri, vatandaşlara ve besicilere yönelik bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında köy kahvehanelerinde toplum destekli güvenlik çalışmaları yürütmeye başladı. Artan dolandırıcılık olayları üzerine kırsal alanda Jandarmanın devriye faaliyetleri de yoğunlaştırılırken, vatandaşlar yeni yöntemle dolandırıcılık konusunda uyarılıyor, şüphelenilen durumlarda Jandarma’nın 156 numaralı ihbar hattına bilgi verilmesi isteniyor.
Konya İl Jandarma Komutanlığı’nın sorumluluk sahasındaki kırsal alanlarda son dönemde artan dolandırıcılık olayı şu şekilde gerçekleşiyor: Rakam grubu 35 ve 45 ile başlayan plakalı araçlarla köy ve kasabalara gelen dolandırıcılar, hayvan sahipleri ile pazarlık yaparak sürülerine satın almak için talip oluyor. Rakamda anlaşılması üzerine dolandırıcılar, hayvan sahiplerine ödeyecekleri rakamın bir miktarını verirken, kalan bakiyeyi üzerlerinde para olmadığını gerekçe göstererek Afyonkarahisar, İzmir, Denizli gibi Ege’nin çevre illerinde ödeyeceklerini belirtiyorlar. Hayvan sahiplerini bu şekilde ikna ederek araçlarına bindiren ve sürüleri de nakil araçlarına yüklettiren dolandırıcılar, söz konusu il merkezine gelindiğinde besicileri araçlarından indirerek hızla bölgeden uzaklaşıyorlar. Dolandırıcılar bir süre sonra bindikleri ve hayvan taşıdıkları araçları değiştirmek suretiyle kesimhanelerin yolunu tutuyor. Kesimhanelerde mağdur ettikleri besicilerin hayvanlarını hızla kestiren dolandırıcılar, etlerini piyasaya sürerek haksız kazanç elde ediyor. Bu yeni yöntemle son olarak Hüyük ilçesine bağlı yerleşim birimlerinde toplam 230 küçükbaş hayvanının elde edilerek 2 besicinin dolandırılmak suretiyle mağdur edildiği belirlenirken, Jandarma ekipleri 10 kişi oldukları belirlenen şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA