• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hayrünnisa Gül,müzede bazı sergileri gezdi
07 Aralık 2012 Cuma 11:55

Hayrünnisa Gül,müzede bazı sergileri gezdi

Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, müzede, ''Monet'nin Bahçesi'' ile Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu sergilerini gezdi.
Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Sakıp Sabancı Müzesi'ne gelişinde Türkan Sabancı ve müze yetkilileri tarafından karşılanan Hayrünnisa Gül, ilk olarak yenilenen Atlı Köşk'teki Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu sergilerini ziyaret etti.
Sakıp Sabancı Müzesi koleksiyonlarının ve arşivinin dijital ortama aktarıldığı yeni teknolojik düzenlemeyle Türk ve İslam sanatının nadir el yazması kitaplarının yer aldığı koleksiyonu tek tek inceleyen Hayrünnisa Gül, eserler hakkında uzmanlardan bilgi aldı.
Gül, İslam sanatının 14. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar uzanan döneme ait, ünlü hattatların ve kitap sanatçılarının elinden çıkmış 200'den fazla eserin yer aldığı sergiyi gezdikten sonra yetkililerle, eserlerin yenilenme ve restorasyon çalışmalarının yapıldığı laboratuvarları da ziyaret etti.
Hayrünnisa Gül daha sonra Türkan Sabancı ile birlikte Fransız ressam Claude Monet'nin çiçek ve doğa temalı tablolarının yer aldığı ''Monet'nin Bahçesi'' adlı sergiyi gezdi.
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA