• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hayırlı olsun; İttifak İMKBde
31 Aralık 2009 Perşembe 12:34

Hayırlı olsun; İttifak İMKB'de

İttifak Holding A.Ş'nin (B) grubu hisse senetleri 58,50 lira baz fiyat ve ''ITTFH'' işlem kodu ile İMKB II. Ulusal Pazar'da işlem görmeye başladı.

İttifak Holding A.Ş'nin (B) grubu hisse senetleri 58,50 lira baz fiyat ve ''ITTFH'' işlem kodu ile İMKB II. Ulusal Pazar'da işlem görmeye başladı.
     İMKB, yılın son işlem gününe, İttifak Holding hisselerinin Borsa'da işlem görmeye başlaması dolayısıyla düzenlenen törenle başladı.
     İMKB seans salonunda düzenlenen törende konuşan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, yılın son işlem gününde yeni bir başlangıcın yapılıyor olmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.
     Akgiray, cirosu ve iş hacmi bakımından İttifak Holding'in İMKB'nin büyükleri arasında yer alacağını belirtti.
     Bu yıl Borsa'da 4. halka arzın yapıldığını hatırlatan Akgiray, ''2010 yılında bu iş hergün yapılsın diye umuyoruz'' dedi.
     Akgiray'ın ''Borsa'ya yeni bir kural çıkartıyoruz. Şirket her ay yüzde 10 büyümez ise tahtayı kapatıyoruz'' şeklindeki esprili sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.
     İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa da 19 bin ortağı, 5 bin çalışanı ve 18 şirketi temsilen Borsa'da bulunmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
     Kuruluşundan bu yana Türkiye'nin kalkınmışlığı ve refahı için üzerine düşen sorumluluğun bilinciyle hareket eden İttifak Holding için yeni bir başlangıç yaptıklarını ifade eden Buğa, şunları kaydetti:
     ''21 yıl önce Konya'da başlayan yolculuğumuzda, ulusal ve uluslararası arenada rekabet edebildiğimiz noktaya ulaştık. İlk günden beri 3 temel kriteri esas aldık; dürüstlük, güven ve istikrar. İnanıyorum ki İttifak Holding, Borsa'nın da vereceği sinerji ile daha da büyüyecek ve ülkemize sağladığı katma değeri milyar TL'li rakamlarla telafuz edilen boyutlara taşıyarak kendisine duyulan güveni boşa çıkartmayacaktır. ''
     Konuşmaların ardından İttifak Holding hisseleri, Buğa ve Akgiray'ın 10'dan geriye doğru sayarak gongu çalmasıyla birlikte Borsa'da işlem görmeye başladı.
     Halka arz edilmezsizin Borsa'ya kote olan İttifak Holding'in hisseleri, seansın ilk dakikalarında 52,50-53,20 fyat aralığında alınıp satılıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA