• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Haydi Konyalım Yürümek Lazım
10 Mayıs 2013 Cuma 16:38

'Haydi Konyalım Yürümek Lazım'

Konya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, 10 Mayıs Dünya Sağlık için Hareket Et Günü kapsamında yürüyüş düzenledi.
Konya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, 10 Mayıs “Dünya Sağlık için Hareket Et Günü” kapsamında yürüyüş düzenledi.
Zafer Meydanı’nda başlayan yürüyüşe Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Konya İl Müdürü Selim Çelenk, Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirici, Konya İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Saltuk Demir, Sağlık, Belediye, İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışanları katıldı. Sağlık çalışanları olarak fiziksel aktiviteye önem verdiklerini belirten Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Saltuk Demir, “Konyalıları, fiziksel aktiviteye ve bunun en temeli olan yürüyüşe teşvik etmeye çalışıyoruz. ‘Haydi Konyalım Yürümek Lazım’ sloganımızı tekrarlıyoruz. Fiziksel aktivite sağlıklı yaşamın en temel etkenlerinden bir tanesidir. Bu nedenden dolayı sağlığımızı iyileştirmek, zinde kalabilmek için spora ve sağlıklı yaşama teşvik etmek istiyoruz. Bu nedenle de bir yürüyüş organize ettik” şeklinde konuştu.
Konya’nın coğrafyasının düz olması ve yürünebilir olmasına dikkat çekmek için ‘Haydi Konyalım Yürümek Lazım’ sloganıyla bu etkinliği başlattıklarını vurgulayan İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirici de, “Konyalıya bu düz ortamda, gerçekten araçlarını park etmeleri, asansörü terk etmeleri ve bir gün boyunca ne kadar fazla yürüyebilirlerse yürümelerini öneriyoruz. Gerçekten sağlık için en başta gelen hareketi artırmak ve spor yapmaya dikkat çekmek için bugün böyle bir program organize edildi” diye konuştu.
Konuşmaların ardından yürüyüşe katılan yaklaşık 250 kişi, Zafer Meydanı’ndan başlayarak Alaaddin Tepesi’ni dolaşıp başlangıç noktasında yürüyüşü tamamladı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA