• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yoktur
12 Mayıs 2013 Pazar 15:57

'Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yoktur'

Konyanın merkez Selçuklu İlçe Belediyesinin, Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında öğrenciler program düzenledi.
Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi’nin, ‘Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’ kapsamında öğrenciler program düzenledi.
Selçuklu Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen SEDEP kapsamında öğrenciler sorumluluk konusunda önemli bir etkinliğe imza attı. “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yoktur” sloganı ile düzenledikleri programda işitme engelli, zihinsel engelli, down sendromlu ve ortopedik engelli çocuklarla bir araya gelen Vesile Sağ Ergun Anaokulu, Şehit Mustafa Çuhadar Ortaokulu ve Yazır İlkokulu öğrencileri engelsiz hayata ve hayatı paylaşmak için hiçbir engelin olmadığına vurgu yaptı. Öğrenciler sergiledikleri halk oyunları ve dans gösterileri, okunan şiirler ve slayt gösterileri ile programa katılanlara duygusal anlar yaşattı.
Belediye sosyal tesislerinde gerçekleşen programda konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, SEDEP’in en büyük projelerinden birisi olduğunu söyledi. Altay, “İlçenizi kalkındırma amacıyla birçok altyapı ve üstyapı faaliyetlerinde bulunabilirsiniz. Ama onun içinde yaşayan insanların değerlerini artırmazsanız yaptığınız işin hiçbir anlamı olmaz. Selçuklu Belediyesi olarak Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında diğer kurumlarla birlikte bir yıl içinde önemli işler yaptık. Bugün de onun sonuçlarından birini görüyoruz. 490 çocuğumuzun birbirlerini dost edinmeleri, çocuklarımızın sorumluluklarını yerine getirmeleri ve yardımlaşma duygusunu günümüz dünyasında bizlere göstermeleri bu noktada çok önemli. Emeği geçen herkese, özellikle de çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Bu proje inşallah artarak devam eder ve hep birlikte daha mutlu Selçuklu’ya yol alırız” dedi.
Selçuklu Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca ise, engelsiz öğrenciler ve engelli öğrencilerin kaynaşmasının sergilendiği etkinlikte bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Uzun bir süreçte altyapısının hazırlandığı bu etkinlik ile sorumluluklar paylaşıldı. Öğrencilerimizin neler yapabileceği bir kez daha sergilendi. Değerler eğitimini hayata geçiren ve ilçemizdeki okullarda fiziki katkılarının yanı sıra güzel bir proje ile de destekte bulunan Selçuklu Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA