• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hayalini canlı tutmaya çalışıyor
04 Nisan 2015 Cumartesi 12:09

Hayalini canlı tutmaya çalışıyor

2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndaki usulsüzlükler nedeniyle mağdur olduğunu belirten 34 yaşındaki öğretmen adayı Bayram Keskiner, öğretmenlik hayalini canlı tutmaya çalışıyor.

Girdiği KPSS'nin ardından bir puanla atanamayan Keskiner, uzun süre iş bulamayınca hayali olan öğretmenlik yerine çeşitli işlerde çalıştı. Öğretmenliği çok seven Keskiner, bir dönem köylerde ücretli öğretmenlik yaparak hem geçimini sağladı, hem de hayalini gerçekleştirmeye çalıştı.

Siverek ilçesinde yaşayan Keskiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılı KPSS'deki usulsüzlükler nedeniyle çok sayıda kişinin mağdur olduğunu söyledi.

Bunlardan birinin de kendisi olduğunu belirten Keskiner, mağduriyete sebep olanların bulunmasını isteyerek, mağdur edilenlerin de haklarının iade edilmesi gerektiğini ifade etti.

Son gelişmelerden sonra öğretmenlik hayalini canlı tutmaya çalıştığını anlatan Keskiner, "2010 yılında felsefe öğretmenlerine rehber öğretmen olma hakkı tanındı. Ben de bir puanla atanamadım. Aradan 5 yıl geçti. Artık öğretmenlik dışında farklı hayaller kurmaya başladım. Maddi imkansızlıklar nedeniyle farklı işlerde çalıştım. Maalesef çok acılar çektik, maddi imkan olmadığı için birçok şeyden mahrum kaldık" dedi.

2010 KPSS'de çok fazla kopya çekme olayı yaşandığını dile getiren Keskiner, o dönemde durumu anlatmaya çalıştıklarını ancak kimsenin inanmadığını vurguladı.

Soruşturmanın sonucundan pek umutlu olmadığını belirten Keskiner, "Çünkü mağdur sayısı çok fazla. Sistem bunu nasıl çözecek bilmiyorum. Yetkililerin sorunumuza bir çözüm bulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA