• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hayaldi, gerçek oluyor
16 Ekim 2012 Salı 11:53

Hayaldi, gerçek oluyor

Konyanın bir hayali daha gerçek oluyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak 42 bin kişilik, uluslar arası standartlara uygun Konya Stadyumunun temeli Çarşamba günü atılacak.
Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin bir hayalini daha gerçeğe dönüştürüyor. Yıllardır özlemi duyulan yeni stadyumun temeli Çarşamba günü atılıyor. Açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Dışişleri Bakanı ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu da katılacak.
Selçuklu İlçesi Real civarı Huzur Bahçeleri yanında yaptırılacak olan Konya Stadyumu 42 bin seyirci kapasiteli olacak.

Futbol topu şeklinde ve tamamı kapalı tribünlerden oluşacak stat tamamlandığında locaları, alışveriş merkezleri, amatör spor kulüplerine tahsis edilecek antrenman alanları ve ofisleriyle UEFA kriterlerine ve uluslar arası standartlara uygun bir yapı ortaya çıkacak.
Özellikle Konyalı futbolseverlerin yıllardır şikayetçi olduğu tribünlerin sahaya olan uzaklığı sorunu da yeni stadyumla birlikte çözülmüş olacak. Tribünlerin sahaya uzaklığı 9-11 metre arasında değişecek. Futbol sahasının merkezine en uzak seyirci 90 metre uzaklıkta konumlandırıldı.
Yapının kabuğunda Konyaspor’un rengi olan yeşil-beyaz , Selçuklu yapılarında kullanılan geometrik formlar ve futbol topunu oluşturan üçgen, beşgen ve altıgen formlar kullanılacak. UEFA kriterleri esas alınarak hazırlanan proje ile Konya, Dünya Kupası, Avrupa Kupası ve uluslar arası nitelikteki final maçlarının oynanabileceği bir şehir haline gelecek.
Yeni stadyumun Türkiye’nin model olarak en güzel yapısı olacağını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Çarşamba günü saat 10.30’daki temel atma törenine tüm Konyalıları davet etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA