• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Havelsan, ABDli Quantum3Dyi satın alıyor
29 Nisan 2015 Çarşamba 10:12

Havelsan, ABD'li Quantum3D'yi satın alıyor

Savunmada bir Türk firması ilk kez Amerika'da şirket satın alıyor. Havelsan, Quantum3D'yi yıl sonuna kadar satın alacak.

Savunma sanayisinde bir ilk gerçekleşti. Bir Türk firması dünyanın en büyük silah üreticisi ABD'den firma satın alıyor.

San Jose ve Orlando'da ofisleri bulunan firmanın alınmasında temel sebep simülasyon ve talim becerisinin artırılması. ABD hükümeti ve sivil alanda müşterileri olan Quantum3D, yazılım konusunda önde gelen geliştiricilerden biri. Satın alma işlemi bittiğinde ürünler yine Quantum3D'nin markalarıyla satılacak. Quantum3D firmasının en önemli ürünlerinden biri Mantis adı verilen ödüllü bir yazılım.

2015'TE TAMAMLANACAK

Havalimanları, şehirler ve diğer destinasyonlar için dünya çapında yüzlerce çözüm üreten Quantum3D'nin alınmasının en önemli nedenlerinden biri de Havelsan'ı tamamlayıcı özelliklere sahip olması. Havelsan yetkilileri konu hakkında "Simülasyon ve eğitim işi hızlı büyüme için önemli potansiyeli olan bir alan. Quantum3D ürünleri de gerçekçiliği ve yüksek performansı ile biliniyor. Quantum3D ile stratejilerimizi birleştirince çok yeni fırsatlar çıkacağını düşünüyoruz" dedi. Birleşmenin 2015 sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

ABD PAZARINA AÇILIM DA YAPILACAK

Havelsan'ın bu yatırımı yapmasındaki diğer etkenlerden birinin de firmanın Kuzey ve Güney Amerika'daki varlığını artırma planı olduğu belirtiliyor. ABD pazarında da söz sahibi olmak isteyen Havelsan'ın halihazırda bu ülkede bir ofisi bulunuyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA