• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hava yolları halkın yolları oldu
23 Eylül 2011 Cuma 16:57

'Hava yolları halkın yolları oldu'

AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, ulaşım alanında yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, özellikle demiryolu ulaşımının altın çağını yaşadığını belirtti.
AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, ulaşım alanında yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, özellikle demiryolu ulaşımının altın çağını yaşadığını belirtti.
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları(TCDD)’nın kuruluş yıldönümünde Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Başkanlığı Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı kuruluşlara ziyaret programı düzenledi.  AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yazlık, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Önal ve Önder Arslan’ın katımıyla gerçekleşen ziyaretler kapsamında kurumların sorun ve istekleri dinlendi. AK Parti Konya İl Teşkilatı mensupları, başta Konya Gar Müdürü Hasan Doğan olmak üzere, Türk Hava Yolları Konya Müdürü Ahmet Postallı, PTT Başmüdürü Mevlüt Keklik ve Karayolları 3. Bölge Müdür Vekili Mahmut Yıldız ile makamlarında görüştü.

Tüfekçi: “TCDD altın çağını yaşıyor”

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’nın 155. Yıldönümünü kutlayan AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, ulaşım hizmetlerinin her alanda kalitelileştirilmesinin en büyük yansımalarından biri olan devlet demir yollarının özellikle son yıllarda altın çağını yaşadığını kaydetti. Tüfekçi, “1856 yılında Sultan Abdülmecid tarafından kurulan Devlet Demiryolları, kuruluşunun 155. yıldönümünü kutluyor. İlk olarak 130 kilometrelik İzmir-Aydın hattına vurulan kazmayla başlayan Anadolu topraklarındaki demiryolu girişimi, şimdilerde altın çağını yaşıyor. Yüksek Hızlı Tren’le birlikte hayali bile kurulamayan icraatların gerçekleşmesi ise bunun yansımadır” dedi.

“Konya YHT’de merkez olacak”

Konya’nın gelecekte demiryolu ulaşımında merkez haline geleceğini belirten AK Parti Milletvekili Tüfekçi, Eskişehir – Ankara arası hızlı tren taşımacılığı ile başlayan bu sürecin Konya-Ankara ile devam ettiğini, Eskişehir – İstanbul  arası çalışmaların sona ermesiyle Konya – İstanbul YHT seferlerinin başlayacağını, 2014 yılında tamamlanması planlanan Sivas  -Erzincan – Erzurum – Kars hattının Konya’ya bağlanması ve Konya – Antalya hattının tamamlanmasıyla şehrimizin YHT merkezi olacağını söyledi. Konya’ya bunun gerek ticari gerekse turizm alanında büyük bir ivme sağlayacağını dile getiren Tüfekçi, “Önümüzdeki yıllarda belirlenecek güzergahlar sayesinde artık deniz ulaşımını bile sağlayabileceğiz. İstanbul, Mersin ve Antalya artık bize daha yakın olacak. Hem ticaret hem de turizm yönünden büyük edinimler olacak” diye konuştu.

“Hava yolları halkın yolları oldu”

Bununla beraber hava yollarının da halkın yolları haline geldiğini kaydeden AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, eskiden sadece gelir seviyesi yüksek olan kişilerin uçağı tercih ettiğini, bugün ise hava ulaşımının toplumun herkesimi tarafından benimsendiğini söyledi. Toplumsal sınıfların ve gelir uçurumunun sözle değil, bu tür icraatlarla yok edilebileceğini vurgulayan Tüfekçi, “Sadece mali gücü yetenlerin uçakla yolculuk ettiği bir ülkeden, herkesin istediği ulaşım aracıyla yolculuk edebildiği bir ülke haline geldik. Artık işadamlarımız da, sanayicimiz de, memurumuz da, işçimiz de uçak ile yolculuk yapıyor. Bu gelişmişliğin en güzel göstergesidir. Hava yolları artık halkın yolları haline geldi. şeklinde konuştu.

 “Ulaşımın her alanında büyük başarı”

Sadece demiryolu ve hava ulaşımında değil; karayolu ulaşımında da büyük başarıların elde edildiğini ifade eden Tüfekçi, Anadolu topraklarının baştan sona çağa uygun yollarla donatıldığını kaydetti. AK Parti hükümeti ile birlikte ulaşım ağında yaşanan bu gelişmelerin istikrarlı bir iç politika ve halkın istek ve ihtiyaçlarına uygun projelerin hayata geçirilmesi sonucu gerçekleştirildiğini vurgulayan Tüfekçi, önümüzdeki yıllarda da yine aynı başarının artarak devam ettirileceğini sözlerine ekledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA