• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hava yastığı ve emniyet kemeri yetmedi
21 Ocak 2012 Cumartesi 10:38

Hava yastığı ve emniyet kemeri yetmedi

Konya'da kontrolden çıkan kamyonetin kaldırımdaki ağaca çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Konya'da kontrolden çıkan kamyonetin kaldırımdaki ağaca çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. Kaza sırasında takılı olan emniyet kemeri ve açılan hava yastığı, Anadolu Üniversitesi öğrencisi olduğu öğrenilen sürücünün hayatını kurtarmaya yetmedi.
Kaza, saat 02.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Ankara Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara yolu istikametinden şehir merkezi yönüne giden Vedat Özelçinsoy (28) idaresindeki 34 BP 8629 plakalı kamyonet, sürücünün aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Yoldan çıkarak yön değiştiren kamyonet hızla kaldırımda bulunan ağaca çarparak durabildi. Kazada yaralanan sürücü Vedat Özelçinsoy ile yanında bulunan arkadaşı Musa U.,
sol tarafı içeri göçen araçta sıkıştı.

HAVA YASTIĞI VE EMNİYET KEMERİ YETMEDİ
Çarpmanın şiddetiyle açılan hava yastığına ve takılı olan emniyet kemerine rağmen sürücü Vedat Özelçinsoy, başını kapıya çarpması sonucu ağır yaralandı. Olay yerine gelen polisler tarafından araçta sıkışan yaralılar için ambulansa ve itfaiyeye haber verildi. Sağlık görevlilerin gelmesiyle yaralılardan önce Musa U., sıkıştığı yerden çıkarıldı. Ardından ağır yaralanan sürücü Vedat Özelçinsoy, polis ve sağlık görevlileri tarafından bulunduğu yerden itfaiye olay yerine ulaşmadan çıkarılarak ambulansa taşındı.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İktisat bölümünde okuduğu öğrenilen sürücü Vedat Özelçinsoy, ambulansla kaldırıldığı Konya Numune Hastanesi'nde kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kazadan sonra polislere kaza hakkında bilgi veren Musa U., kazanın buzlanmadan kaynaklandığını ileri sürdü. Sürücünün bulunduğu ambulansa bindirildikten sonra durumu arkadaşına göre daha iyi olması nedeniyle geri indirilen Musa U., kendisi için çağrılan ikinci ambulansı polis aracında bekledi. İkinci ambulansın gelmesiyle
boyunluk takılan Musa U., Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sürücü Vedat Özelçinsoy'un, takılı olan emniyet kemeri ve açılan hava yastığına rağmen çarpma sırasında oluşan sarsıntı nedeniyle başını kapıya çarptığı ve bu yüzden hayatını kaybettiği belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA