• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hava saldırısı sonrası Trumptan ilk açıklama
07 Nisan 2017 Cuma 09:53

Hava saldırısı sonrası Trump'tan ilk açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Beşşar Esed rejimine ait askeri bir üssün Amerikan füzeleriyle vurulmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşmek üzere Florida'da bulunan  Trump, akşam saatlerinde Esed rejimine ait askeri bir üssü hedef alan füze  saldırısına ilişkin basın mensuplarına bir değerlendirme yaptı.

ESED'İN KİMYASAL KULLANDIĞINDAN ŞÜPHE YOK

Açıklamasında Suriye'nin İdlib kentinin Han Şeyhun beldesindeki  sivilleri hedef alan kimyasal saldırıyı hatırlatan Trump, "Suriyeli diktatör  Beşşar Esed, salı günü korkunç kimyasal saldırıyı gerçekleştirdi. Bu barbar  saldırıyla birçok insan ve hatta güzel bebekler yavaş, vahşice ve insafsızca  öldürüldü. Esed yardıma muhtaç erkek, kadın ve çocukların canını aldı. Suriye  rejiminin kimyasal silah kullandığına hiç şüphe yok." dedi.

"SURİYE'DEKİ FÜZE OPERASYONU ABD'NİN GÜVENLİĞİ İÇİN ELZEMDİ"

Trump, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu gece kimyasal saldırının yapıldığı askeri üssü hedef alan bir  saldırı emrini verdim. Suriye'deki füze operasyonu ABD'nin güvenliği için  elzemdi. Daha önceki girişimler başarısız olduğu için mülteci krizi devam ediyor  ve bölgedeki istikrarsızlık ABD'yi ve müttefiklerini tehdit ediyor. Bu akşam tüm  medeni ülkeleri, Suriye'deki katliamı ve her türlü terörizmi durdurmak için  ABD'ye katılmaya davet ediyorum."

PENTAGON 50 FÜZE FIRLATTIKLARINI AÇIKLAMIŞTI

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Trump'ın konuşmasından kısa bir süre  önce Suriye rejimine ait bir hava üssüne 50’den fazla Tomahawk füzesi  fırlattıklarını açıklamıştı.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA