• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hava sahamızı savaş için kullandırmayız
12 Ekim 2012 Cuma 15:38

'Hava sahamızı savaş için kullandırmayız'

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, ''Türk hava sahasının barış amacıyla değil, savaş amacıyla kullanılmasına Türkiye Cumhuriyeti izin veremez'' dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Bir gazetecinin Esenboğa Havalimanı'na indirilerek arama yapılan Suriye uçağıyla ilgili sorusu üzerine Bakan Yıldırım, uçağın kargo bölümünde bulunarak el konulan malzemeyle ilgili incelemenin devam ettiğini anımsattı. Yıldırım, uçağın sivil amaçlı uçuş dışında bir kargosu olduğu kanaati dolasıyla böyle bir tasarrufta bulunulduğunu belirterek şöyle konuştu:
''Uçak, kargosuna alıkonduktan sonra yolcularıyla beraber yollandı. Sivil havacılık kuralları, gerek bizim ulusal mevzuatımız gerekse uluslararası kurallar, sivil uçuşlar için kullanılan yolcu uçaklarının hiçbir surette askeri malzeme taşıyamacağı, öyle taşıma yapacaksa gerekli izinlerin zamanında ikmal edilmesi hükmüne amirdir. Bu hususlar ortada iken, Türk hava sahasının barış amacıyla değil, savaş amacıyla kullanılmasına Türkiye Cumhuriyeti izin vermez, göz yumamaz'' diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA