• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hava kirliliğine iyi gelen gıdalar
11 Mart 2011 Cuma 09:13

Hava kirliliğine iyi gelen gıdalar

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte artan hava kirliliği, insan sağılığını da olumsuz yönde etkilediğini hepimiz biliyoruz
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte artan hava kirliliği, insan sağılığını da olumsuz yönde etkilediğini hepimiz biliyoruz…

Her gün kirli hava, sigara dumanı, güneş ışınları, petrokimya ürünleri ile karşı karşıyayız…

Bu noktada hücrelerimizi dış etkenlere karşı koruyacak antioksidanlara ihtiyaç duyuyoruz.

Araştırmalara göre antioksidan bakımından en zengin gıdalar ile beslenmek kanser, Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıkların riskini düşürdüğünü gösterdi.

Uzmanlar antioksidan bakımından zengin olan gıdalar liflidir, bunların doymuş yağ oranı ve kolesterolü düşüktür, ayrıca iyi birer vitamin ve mineral kaynağıdır dedi.

Peki, bol miktarda antioksidan içeren gıdalar hangileridir?

KIRMIZI MEYVELER

Yaban mersini, çilek, böğürtlen, ahududu, kızılcık en fazla antioksidan içeren meyvelerdir. Ayrıca armut, elma ya da erik kabuklarıyla yenmesi halinde antioksidan bakımından iyi birer kaynaktır.

SEBZELERİ UNUTMAYIN

Enginar, kırmızılâhana, kırmızı yapraklı marul, antioksidan bakımından zengin olan sebzelerin en üst sırasında yer alıyor. Kabuklarıyla birlikte pişirilen yer elması ve patates de iyi birer antioksidan kaynağıdır.

KABUKLU KURU YEMİŞLER

Ceviz, fındık, badem ve fıstık da en fazla antioksidan içeren kuru yemişler arasında bulunuyor. Aynı zamanda fasulye, börülce ve mercimek gibi baklagiller de bol bol antioksidan içeriyor.

Sağlığınızı nar suyu gibi antioksidan bakımından zengin meyve suları ile güçlendirebilir ve bunun yanında antioksidan desteği için bir parça çikolata da yiyebilirsiniz
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA