• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hava Kalitesi Yönetiminin Geliştirilmesi Projesi
11 Haziran 2012 Pazartesi 16:58

Hava Kalitesi Yönetiminin Geliştirilmesi Projesi

Konyada hava kirliliğine sebep olan kaynakların tam olarak belirlenerek önlemlerin alınmasını amaçlayan Büyükşehirlerde Hava Kalitesi Yönetiminin Geliştirilmesi Projesi tamamlandı.
Konya’da hava kirliliğine sebep olan kaynakların tam olarak belirlenerek önlemlerin alınmasını amaçlayan “Büyükşehirlerde Hava Kalitesi Yönetiminin Geliştirilmesi Projesi” tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’ye örnek olabilecek bir çevre projesini hep birlikte yürüttüklerini belirterek, temiz havanın birinci gündem maddesi olması gerektiğini söyledi.
 
Hollanda Çevre ve Halk Sağlığı Ulusal Enstitüsü’nün (RIVM) desteklediği, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın sorumluluğunda Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Büyükşehirlerde Hava Kalitesi Yönetiminin Geliştirilmesi Projesi”nin (IKONAIR) sonuç toplantısı yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Uluırmak’ın proje hakkında verdiği bilgilerin Hollanda Çevre ve Halk Sağlığı Ulusal Enstitüsü’nden Proje Lideri Henk Bloemen, projeyi sonuçlandırmaktan mutlu olduklarını belirtti. Projeden başarılı ve olumlu sonuçlar elde edildiğini kaydeden Bloemen, veriler ışığında sürekli olarak hava kalitesi konusunda bilgi elde etmek ve bu bilgileri değerlendirmek gerektiğini söyledi.
 
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’ye örnek olabilecek bir çevre projesini hep birlikte yürüttüklerini belirterek, temiz havanın birinci gündem maddesi olması gerektiğini söyledi. IKONAIR projesi ile bilgiye dayalı yönetim örneğini hayata geçirmeye çalıştıklarını dile getiren Başkan Akyürek, hava kirliliği sorununun çözümü konusunda kurumlar arası işbirliğine dikkat çekti. Hava kirliliği konusunda bu yıl itibariyle çok etkili sonuçlar alınacağına inandığını kaydeden Başkan Akyürek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Konya’yı merkez alarak bölgede de temiz havayla ilgili çalışmaya giriyor olmasının takdire şayan olduğunu ifade etti.
 
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise, Konya’nın hava kalitesinin Türkiye’de çok da gerilerde olmadığını, ancak pek çok bakımdan çok iddialı bir şehir olan Konya’nın hava kalitesi en düzgün 3 şehirden biri olma gayreti içinde olduğunu söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından geçilen toplantıda, uzmanlar 2 oturum halinde projede gelinen noktayı ve hava kalitesini değerlendirdiler.
 
PROJE 2 YIL SÜRDÜ
 
Toplam 2 yıl süren ve 300 bin Euro’luk bütçesi Hollanda Hükümeti’nce finanse edilen proje, Konya il sınırları içinde hava kirliliğine sebebiyet veren kaynakların tam olarak belirlenerek önlemlerin alınması amacıyla gerçekleştirildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA