• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hatayda ikinci saldırı önlendi
22 Mayıs 2013 Çarşamba 15:53

Hatay'da ikinci saldırı önlendi

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz yaptığı açıklamada, çadırkentlerde provokatif eylem hazırlığında olan bir grubun yakalandığını açıkladı.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Başoğlu ile valilik bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 11 Mayıs'ta Reyhanlı ilçesinde iki ayrı noktada gerçekleştirilen bombalı saldırılarla ilgili asli ve tali faillerinin yakalanmasına yönelik güvenlik ve istihbarat birimlerinin çalışmalarının kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Olayla ilgili 18 kişinin gözaltına alındığını, bunların 12'sinin tutuklandığını, 4 kişinin de arandığını hatırlatan Lekesiz, şunları söyledi:

"Bu olaydan ayrı olmak üzere ilimizde Suriyeli sığınmacıların kaldığı yerlerde bombalı saldırı ve kaçırma eylemi yapmak hazırlığı içerisinde olan başka bir grubun bilgisinin olgunluğa erişmesi üzerine bu gruba operasyon yapılmıştır. Bir süredir istihbarat ve güvenlik birimlerimizin takip ettiği şahısların eylem yapma emarelerinin güçlenmesi üzerine şüphelilere yönelik olarak 21.05.2013 günü emniyet ve jandarma birimlerimiz tarafından ortak gerçekleştirilen operasyonda M.Ö, M.K, Ö.R, F.B, İ.A.E. ve İ.T. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili istihbarat ve operasyonel çalışmalar, koordineli olarak titizlikle ve kararlılıkla yürütülmektedir. Gelişmeler hakkında kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecektir. Halkımızın güçlü kardeşlik ve dayanışma duyguları bu olayların hepsinin üstünden gelecektir."

Lekesiz, gözaltına alınan zanlılarla patlayıcı veya mühimmat ele geçirilip geçirilmediği yönündeki soru üzerine "Zanlılar ele geçirildi, tahkikat daha da derinleştiriliyor. Önümüzdeki günlerde bunları hep beraber göreceğiz" dedi.

Reyhanlı'daki bombalı saldırılarla ilgili kamu görevlileri hakkında soruşturma açılmasının hatırlatılması üzerine Lekesiz, şöyle devam etti:

"Bu yetkili makamların, yetkili cumhuriyet savcılıklarının, bürokrasinin kendi içerisinde işleyişinden ibaret bir husustur. Onun ötesinde yetkili birimlere gelen müfettiş görevlendirmesine ilişkin şu ana kadar intikal eden bir şey yoktur. Önümüzdeki günlerde gelecektir."

Vali Lekesiz, yakalanan 6 kişininSuriye vatandaşı olup olmadığı yönündeki soruyu da "Yakalananların tamamı ilimiz nüfusuna kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır" diye yanıtladı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA