Hatay'a Bir 'Top Mermisi' Daha

Hataya Bir Top Mermisi Daha
Suriye'de sınıra yakın bölgelerden atılan bir havan mermisi Hatay'ın Altınözü ilçesindeki boş araziye düştü. Ölen ya da yaralananın olmadığı olay sonrası, Türk tarafından anında karşılık verildi.
Suriye’deki çatışmalar Türkiye’nin sınıra yakın bölgelerini etkilemeye devam ediyor.
Akşam saatlerinde Suriye’nin Sakin kasabasındaki çatışma sırasında atılan havan topu mermisi Hatay'a düştü.
Altınözü ilçesindeki bir çiftliğe 100 metre mesafede Asi Nehri kenarına düşen top mermisi, can ya da mal kaybına yol açmadı.
Hatay Valiliği'nce de doğrulanan olay sonrası, Türk sınır birlikleri anında karşılık verdi.
Görgü tanıkları top mermisinin Türkiye'ye geçmek isteyen Suriyeli sığınmacıların kaçış noktasına atıldığını belirtti.
10 gün önce de bir havan topu mermisi Hacıpaşa beldesi yakınlarına düşmüştü. Yaklaşık 15 gün önce Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine, Suriye tarafından atılan top mermisinin düşmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetmiş, 12 kişi de yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.