• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hatab: Hükümetimiz hizmet hükümeti olacaktır
19 Mayıs 2016 Perşembe 23:54

Hatab: Hükümetimiz hizmet hükümeti olacaktır

Geçici Suriye Hükümeti'nin yeni Başbakanı Cevad Ebu Hatab, "Hükümetimiz hizmet hükümeti olacaktır" dedi.

Geçici Suriye Hükümeti'nin yeni Başbakanı Cevad Ebu Hatab, muhaliflerin kontrolündeki İdlip'de muhalefetin önde gelen siyasi isimleriyle bir araya geldi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) tarafından geçici hükümetin başbakanı seçilen Ebu Hatab, muhalefetin önde gelen siyasi isimlerinin yanı sıra Hama, İdlib ve Halep'teki muhalefete bağlı yerel meclislerinin başkanları ve üyeleri bir toplantı yaptı.

Toplantıda, yeni hükümetin kurulmasında benimsenecek kriterler, bakanlık sayıları ve görevleri, hükümetin çalışması sırasında karşılaşılan zorlukların nasıl ele alınacağı ve hükümet programı ele alındı.

Askeri grupların gelecekteki rolü ve hükümetin işlerini kolaylaştırmak için nasıl bir tavır sergilemeleri gerektiği de toplantının bir diğer konusu oldu.

Ebu Hatab, toplantının sonunda yaptığı açıklamada, "Hükümet hizmet hükümeti olacaktır." dedi.

"Hükümetimiz, insanların günlük hayatta yaşadığı krizleri çözmeye odaklanacak. Hükümetimizde temel olarak yerel yönetim bakanlığı, eğitim bakanlığı, sağlık bakanlığı ve içişleri bakanlığı yer alacaktır. İçişleri bakanlığı, Suriyelilerin nüfus, doğum, ölüm aile gibi kişisel belgelerini çıkartmakla ilgilenecektir." ifadelerini kullanan Ebu Hatab, aynı zamanda bakanlıkların çalışmalarını denetleyen bağımsız bir teftiş heyeti de oluşturulacağını kaydetti.

Ebu Hatab, "Kurulacak hükümet, hisse üzerine kurulmayacak, bakanlar önerilen, alanında uzman kişiler arasından atanacaktır. Hükümet ne kadar başarılı olursa, Beşşar Esed yönetiminin alternatifi olarak kendini dünya gözünde kanıtlayacaktır." diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA