• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hastanın güvenliği önemli
09 Nisan 2013 Salı 10:05

'Hastanın güvenliği önemli'

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi uluslar arası mahiyette bilimsel konferanslarını sürdürüyor.
Yoğun katılımın olduğu konferansların sonuncusunda hastanelerde risk analizleri, iş sağlığı ve iş güvenliği konuşuldu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mohammad Shahrıarı bir konferans verdi. İngilizce olarak düzenlenen konferansa Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Emin Aydın, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Dekan Yardımcıları, akademisyenler, sağlık çalışanları ve tıp fakültesi öğrencileri katıldı.
Hastanelerde risk analizlerinin çok iyi yapılması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Mohammad Shahrıarı, hastanelerde çalışan güvenliği ile birlikte bir de hastanın güvenliğinin önemli hale geldiğini ifade etti.
Shahrıarı şöyle konuştu, “Hastaneler bütün iş yerlerinde oluşturulacak iş güvenliği risk analizlerinin dışında daha üst bir risk analizi ile yönetilmelidir. Bugün dünya üzerindeki istatistiklere baktığımızda uçaktan düşme ile meydana gelen ölüm sayısı hastanelerde hatalarla oluşan ölümlerden daha azdır. Bugün hastanelerin dünya standardında risk analizleri yapmaya ihtiyaçları vardır. İş güvenliği dediğim zaman hastanede hekim, hemşire ve diğer yardımcı personelin dışında bir de hastanın sağlığı düşünülmelidir. Bunun için profesyonel yönetim şekilleri oluşturulmuştur. Acil servis, ameliyathane, hasta odaları, bekleme salonları ve diğer alanlarla da oluşabilecek riskler analiz edilmiş, buna göre yönetim şekillenmiştir. Hastanelerde bu sıkıntıları aşmak için bu yönetim sisteminin her hastanede uygulanması gerekir” dedi.
Konferansın ardından soru cevap bölümüne geçildi. Katılımcıların sorularını yanıtlayan Mohammad Sahrıarı Mesneviden de örnekler ile insan sağlığın önemini, riski ve sıkıntıların çözüm yollarını anlattı…
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA