• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hastaneye sık gidenler dikkat!
16 Nisan 2009 Perşembe 16:34

Hastaneye sık gidenler dikkat!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), artan sağlık harcamalarına 'dur' demek için acil eylem planı hazırladı.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), artan sağlık harcamalarına 'dur' demek için acil eylem planı hazırladı.

Bundan böyle SGK dedektif gibi çalışarak, hastalar, doktorlar, eczaneler, hastaneleri yakından izleyecek. Son 2 ayda 5 kereden fazla hastaneye giden hastalar belirlenecek. Ortalama hasta başı tomografi görüntüleri hesaplanacak bu ortalamayı geçen hastalar ve merkezler tespit edilecek. Suistimal ortaya çıkarsa bu hastalar masraflarını cepten ödeyecek. Merkezlere de ceza verilecek.

SGK, sosyal güvenlik açığında önemli yere sahip sağlık giderlerini azaltmak için yeni bir uygulamaya geçiyor. Kurumun merkez ve taşra teşkilatı seferber edilerek sağlık hizmet sunucu ve alıcıları izlenecek. Hasta, doktor, eczacı ve hastanenin izlenmesinin ardından elde edilen veriler ortalamaya vurulacak. Örneğin, ortalama hasta başı MR, tomografi sayısını geçen hastalar ve merkezler uyarılacak. İhtiyaç olmadığı halde bol bol görüntü çekildiği belirlenen hastalara ödenen para geri alınacak.

Tıp merkezleri, dal merkezleri ve özel hastanelerin ortalama hasta başı maliyeti belirlenecek. Bu miktarı geçen hastane ve tıp merkezleriyle SGK anlaşması gözden geçirilecek. Son bir yılda fatura tutarı yıllık artışın üzerinde olan tıp merkezleri, dal merkezleri ve özel hastaneleri listelenecek. Bunlara yapılan fatura ödemelerinde daha titiz davranılacak.

GEREKSİZ İLAÇ YAZAN DOKTORLAR MERCEK ALTINDA

Son 2 ayda 5 kereden fazla hastaneye giden hastalar provizyon sisteminden belirlenerek haksız yere hastaneye gidenler hakkında işlem yapılacak.

En çok yazılan ilaçların ve bunları yazan doktorların tespit edilmesiyle gereksiz ilaç tüketiminin önüne geçilecek. Acil oranı yüzde 30 ve üzerinde artış gösteren hastanelerin sahipleri ile görüşülecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA