• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hastanede AIDSli hasta paniği
10 Haziran 2009 Çarşamba 16:35

Hastanede AIDS'li hasta paniği

Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, konuyla ilgili açıklama yaptı.
Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Seydişehir ilçesinde diyalize giren bir hastanın HIV virüsü taşıdığı iddiasının doğru olmadığını söyledi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Seydişehir Devlet Hastanesi'nde diyalize giren bir hastanın AIDS'li olduğunu iddiasının diğer hastalar arasında tedirginliğe yol açması üzerine gerekli önlemlerin alındığını hatırlattı. Küçükkendirci, "Yapılan tarama testinde şüpheli pozitif çıkan hasta, daha sonra il merkezinde farklı hastanelerde negatif ve şüpheli pozitif sonuçları alındığından dolayı Ankara Refik Saydam Hıfzıhsıhha Merkezi Başkanlığı'na doğrulama testi için gönderilmiştir. Bugün faks yoluyla alınan sonuca göre hastamızın HIV virüsü taşımadığı yani AIDS hastası olmadığı kesin olarak ortaya çıkmıştır. Diğer yandan hastanın şüpheli durumu öğrenilir öğrenilmez hastane yönetimince ayrı bir diyaliz makinesiyle tedavisi sürmüştür. Sonuç olarak Seydişehir Devlet Hastanesi'nde diyalize giren hastalarımızın herhangi bir şüpheye ve endişeye kapılmalarına gerek yoktur" dedi.
Küçükkendirci, diyaliz makinelerine her hastanın tedavisinin ardından çift dezenfeksiyon yapıldığını ve bir hastada kullanılan malzemelerin başka bir hastada kullanılmasının söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA